Ελαφρύ και εύκολο σουφλέ σπανάκι με γιαούρτι και τυριά

2015-11-04
Ελαφρύ και εύκολο σουφλέ σπανάκι με γιαούρτι και τυριά
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Για την σημερινή μας συνάντηση, ετοίμασα ένα πολύ εύκολο, οικονομικό και εξαιρετικά θρεπτικό σουφλέ. Επίσης, είναι ένα φαγητό με παραλλαγές, όπως θέλετε εσείς κινείστε στο μαγείρεμά του, χωρίς όρια. Μπορεί να γίνει ελαφρύ, και ξαφνικά, αυξάνοντας την ποσότητα του τυριού ή των λιπαρών του γιαουρτιού, να έχετε ένα λαχταριστό πιάτο που θα κάνετε μπάμ. Ακόμη, το σπανάκι που χρησιμοποίουμε, είναι ένα πράσινο φυλλώδες λαχανικό με αντικαρκινική προστασία και προστασία της υγείας της καρδιάς, μας φωνάζει να το χρησιμοποιούμε πιο συχνά στα φαγητά μας. Ακούστε το λοιπόν και θα με θυμηθείτε. Ξεκινήστε τώρα!

Υλικά

  • 1 και μισό φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένο γκούντα
  • 2 αυγά
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300 γρ. κατεψυγμένο σπανάκι
  • 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 125 γρ. μαργαρίνη
  • φρυγανιά τρμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο βούτυρο, σωτάρουμε το σπανάκι μέχρι να πιει τα υγρά του και μόλις είναι έτοιμο το στραγγίζουμε και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Βήμα 2

Στη συνέχεια σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι, την κρέμα γάλακτος, το γαιούρτι, τα χτυπημένα αυγά, το γκούντα, το υπόλοιπο βούτυρο, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το σπανάκι κρύο στο μίγμα και συνεχίζουμε το καλό ανακάτεμα.

Βήμα 3

Παίρνουμε ένα ταψί, το βούτυρώνουμε πασπάλίζουμε με φρυγανιά, περιχύνουμε με το μίγμα και ρίχνουμε από πάνω τρυμμένη φρυγανιά και γκούντα.

Βήμα 4

Τέλος βάζουμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 40-45 λεπτά.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή