Ελαφρύ σουφλέ λαχανικών με λαζάνια και τυριά χωρίς κρέμα γάλακτος

2015-11-22
soufle-laxanikwn-me-lazania
  • Σερβίρεις : 8-10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Χαίρεται καλές μου φίλες. Τι κάνετε; Ελπίζω να είστε όλες καλά. Για σας και τους αγαπημένους σας, επέλεξα σήμερα μια από τις αρκετά διαφορετικές συνταγές με σουφλέ που σου έχω προτείνει το οποίο όμως ένα κυρίως απλό, γρήγορο, αρκετά οικονομικό και προπάντων υγιεινό φαγητό. Είναι τα λαζάνια με σουφλέ λαχανικών. Αρχικά, μέσω του αγαπημένου σουφλέ, έχετε την δυνατότητα να εντάξετε τα λαχανικά στην διατροφική καθημερινότητά σας. Όπως ανέφερα πιο πριν, έχουμε να κάνουμε με ένα υγιεινό φαγητό λόγω του συνδυασμού των λαζανιών, πλούσια σε Βιταμίνη Α, Ασβέστιο, Μαγνήσιο, και από την άλλη την γνωστή επιρροή των λαχανικών στον ανθρώπινο οργανισμό, με πολλαπλά οφέλη. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, ότι θα προσφέρετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα όχι μόνο μια γευστική πανδαισία, αλλά και μια έμπνευση υγείας, που θα σας ξετρελάνει. Εμπιστευτείτε με και θα με θυμηθείτε.

Υλικά

  • 4 μεγάλες μακριές και λεπτές μελιτζάνες
  • 4 χοντρά κολοκυθάκια
  • 4 πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1 κουταλιά ξίδι
  • 2 κουταλιές μαργαρίνη
  • 400 γραμμ. ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένα
  • 1/3 κούπας λάδι
  • 1/4 κούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
  • 1/2 κιλού λαζάνια
  • 2 1/2 κούπας τριμμένη γλυκιά, μαλακιά κεφαλογραβιέρα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά παίρνουμε τις μελιτζάνες, τα κολοκύθια, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες, τα πασπαλίζουμε με αλάτι, τα αφήνουμε να σταθούν για 1 ώρα, τα στίβουμε ελαφρυά για να φύγει το νερό, και τα σκουπίζουμε.

Βήμα 2

Στη συνέχεια τα ρίχνουμε σε ένα τηγάνι με καυτό λάδι να ροδίσουν. Σε μία κατσαρόλα με ζεστό λάδι σοτάρουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, ρίχνουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, τη ζάχαρη, το ξύδι, το βασιλικό, ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε τη σάλτσα για 20 λεπτά περίπου μέχρι να βράσει και να δέσει.

Βήμα 3

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε νερό αρκετό, 1-2 κουταλιές λάδι, όταν αρχίζει να βράζει ρίχνουμε τα λαζάνια σε 2 δόσεις, τα βράζουμε σκεπασμένα για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, τα βγάζουμε με μία τρυπητή κουτάλα, τα βάζουμε σε ένα μπωλ με κρύο νερό ώστε να κρυώσουν και να μπορούμε να τα πιάσουμε με τα χέρια να τα στραγγίξουμε και να τα κουμπήσουμε πάνω σε βαμαβακερή πετσέτα για να κρυώσουν.

Βήμα 4

Σε ένα πυρέξ αλείφουμε λίγο μαργαρίνη, πασπαλίζουμε με μία κουταλιά φρυγανιά τριμμένη, στρώνουμε τα λαζάνια , από πάνω το 1/4 από τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές της συνταγής, το 1/4 από τη σάλτσα, το 1/4 από τα τυριά και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία 3 φορές τελειώνοντας με τα λαζάνια και το τυρί.

Βήμα 5

Τέλος τοποθετούμε το πυρέξ στο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 50 λεπτά.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή