Ελιοπιτάκια νηστίσιμα αλμυρά με κόλιανδρο, σέβεν απ και αναψυκτικό πορτοκαλάδα

2014-11-14
ελιοπιτακια νηστισιμα αλμυρα
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 55m

Μια πολύ καλή συνταγή για να φτιάξεις ελιοπιτάκια νηστίσιμα αλμυρά με κόλιανδρο, σέβεν απ και αναψυκτικό πορτοκαλάδα, μια τέλεια επιλογή για ένα επίσημο τραπέζι, για απογευματινό σνακ αλλά και για πρωινό. Είναι ιδανικό για τις μέρες που κάνεις νηστεία αλλά και τις υπόλοιπες μέρες. Γίνεται εύκολα και είναι πραγματικά πάρα πολύ νόστιμα. Δοκίμασέ τα!

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι
  • Χυμός από 1 πορτοκάλι
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 4 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτάκι σόδα ή λεμονάδα με ανθρακικό
  • 500 γρ. ελιές ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Λίγο κόλιανδρο

Διαδικασία

Βήμα 1

Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν

Βήμα 2

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε με το χέρι

Βήμα 3

Ρίχνουμε τον χυμό και τη σόδα και ζυμώνουμε

Βήμα 4

Ανοίγουμε τη ζύμη και ρίχνουμε από πάνω το κόλιανδρο με τις ελιές και το κρεμμύδι

Βήμα 5

Κάνουμε ένα ρολό και κόβουμε σε κομμάτια 2 εκατοστών

Βήμα 6

Ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 45 λεπτά

Βήμα 7

Τα ελιοπιτάκια νηστίσιμα αλμυρά είναι έτοιμα

 

Tips

  • Αν θέλεις μπορείς να ψήσεις το ρολό ολόκληρο!
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή