Ελιόπιτα με φέτα και ντομάτα

2014-10-27
ελιοπιτα με φετα
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 55m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Μια πολύ νόστιμη συνταγή για να φτιάξεις ελιόπιτα με φέτα και ντομάτα, μια εύκολη πίτα για όλες τις ώρες της ημέρας. Το συγκεκριμένο πιάτο δεν απαιτεί πολλά υλικά και γίνεται χωρίς καθόλου κόπου. Μπορείς να το σερβίρεις για πρωινό, σαν συνοδευτικό το μεσημέρι αλλά και σαν απογευματινό σνακ. Δοκίμασέ τη και σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη πίτα της οικογένειας.

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο
  • 500 γρ. ελιές κομμένες
  • 25 γρ. φέτα
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3-4 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 ντομάτες
  • Πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι

Βήμα 2

Σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τη ντομάτα ψιλοκομμένα

Βήμα 3

Αποσύρουμε και τα αναμειγνύουμε με τη φέτα, τις ελιές και πιπέρι

Βήμα 4

Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε ένα-ένα τα φύλλα και τα λαδώνουμε ενδιάμεσα

Βήμα 5

Ρίχνουμε ανάμεσα σε κάθε φύλλο λίγο από τη γέμιση

Βήμα 6

Στρίβουμε τα φύλλα αν θέλουμε ή τα αφήνουμε έτσι

Βήμα 7

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 50-55 λεπτά

Βήμα 8

Η ελιόπιτα με φέτα και ντομάτα είναι έτοιμη

 

Tips

  • Μπορείς να προσθέσεις πράσα
  • Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ελιές γεμιστές
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή