Ελιόπιτα παραδοσιακή Κυπριακή με χυμό πορτοκάλι

2014-10-08
ελιοπιτα παραδοσιακη κυπριακη με πορτοκαλι
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 1:40 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 2:25 h

Μια πολύ καλή συνταγή για να φτιάξεις ελιόπιτα παραδοσιακή Κυπριακή με χυμό πορτοκάλι! Μια πίτα για όλες τις ώρες της ημέρας που μπορείς να προσφέρεις σαν σνακ ή σαν συνοδευτικό σε ένα τραπέζι. Γίνεται πολύ εύκολα, χωρίς κόπο και σίγουρα θα αρέσει σε όλη την οικογένεια. Δεν χρειάζεται πολλά υλικά για αυτό μπορείτε να την φτιάξετε όταν έχετε όρεξη για κάτι απολαυστικό!

Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι
  • Μισή κούπα ελαιόλαδο
  • 1 φακ. μαγιά ξερή
  • 1 κούπα χυμός από πορτοκάλι και ξύσμα
  • Μισό κιλό ελιές ψιλοκομμένες
  • Λίγο δυόσμο
  • Αλάτι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Διαδικασία

Βήμα 1

Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το αλεύρι

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε λίγο την πορτοκαλάδα και διαλύουμε μέσα τη μαγιά

Βήμα 3

Προσθέτουμε το μείγμα στο αλεύρι μαζί με το ξύσμα

Βήμα 4

Ζυμώνουμε καλά και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό

Βήμα 5

Αφήνουμε τη ζύμη για μια ώρα να σταθεί

Βήμα 6

Προσθέτουμε το δυόσμο, το κρεμμύδι, τις ελιές και ελάχιστο αλάτι

Βήμα 7

Ζυμώνουμε και αφήνουμε για ακόμα μισή ώρα

Βήμα 8

Ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να ροδίσει

Βήμα 9

Η ελιόπιτα παραδοσιακή Κυπριακή με χυμό πορτοκάλι είναι έτοιμη

 

Tips

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4.6 / 5)

4.6 5 5
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

5 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή

Recipe Comments

  • Φραουλίτσα

    To alevri einai gia oles tis xriseis?