Ελιόψωμο παραδοσιακό αγιορείτικο με κρεμμύδι και ρίγανη

2014-10-28
ελιοψωμο αγιορειτικο
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 1:10 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 2:10 h

Μια πολύ νόστιμη συνταγή για να φτιάξεις ελιόψωμο παραδοσιακό αγιορείτικο με κρεμμύδι και ρίγανη, ένα τέλειο συνοδευτικό στο οικογενειακό τραπέζι. Σερβίρεται και σαν σνακ αλλά και αντί για ψωμί. Μπορείς να το απολαύσεις το πρωί αλλά και το απόγευμα και είναι πραγματικά πάρα πολύ νόστιμο. Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα εντυπωσιαστείς με το αποτέλεσμα.

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 2 φακ. μαγιά ξερή
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ.σούπας ρίγανη
  • Αλάτι
  • 1 φλιτζ. ζεστό νερό
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • 2 φλιτζ. ελιές κομμένες
  • 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • Λίγο γλυκάνισο
  • 3 σκελ. σκόρδο πολτοποιημένες

Διαδικασία

Βήμα 1

Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το αλάτι, το γλυκάνισο και τη ρίγανη

Βήμα 2

Ρίχνουμε τη ντομάτα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, ελαιόλαδο και μαγιά διαλυμένο στο νερό

Βήμα 3

Ζυμώνουμε μέχρι να αφρατέψει η ζύμη και την αφήνουμε για μισή ώρα να φουσκώσει

Βήμα 4

Ρίχνουμε τις ελιές και ζυμώνουμε καλά

Βήμα 5

Χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση και φτιάχνουμε μικρά ψωμάκια

Βήμα 6

Τα χαράσσουμε και τα αφήνουμε να φουσκώσουν

Βήμα 7

Ψήνουμε στους 180 για μία ώρα περίπου

Βήμα 8

Το ελιόψωμο παραδοσιακό αγιορείτικο με κρεμμύδι και ρίγανη είναι έτοιμο

 

Tips

  • Μπορείς να φτιάξεις μικρά ή μεγάλα φραντζολάκια με αυτή την ποσότητα
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4.7 / 5)

4.7 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή