Ελιόψωμο με μπέικιν, ξηρή μάγια και χυμό από πορτοκαλάδα

2014-11-04
ελιοψωμο με πορτοκαλαδα
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 60m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 1:50 h

Μια πολύ εύκολη συνταγή για να φτιάξεις ελιόψωμο με μπέικιν, ξηρή μάγια και χυμό από πορτοκαλάδα, ένα πολύ νόστιμο ορεκτικό για όλες τις ώρες της ημέρας. Δεν απαιτεί πολλά υλικά, βγαίνει πάντα νόστιμο και σίγουρα θα εντυπωσιαστείτε! Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή οπωσδήποτε!

Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι
  • 1 φακ. μαγιά
  • 1 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτάκι πορτοκαλάδα (με ανθρακικό ή χωρίς αλλά με νερό)
  • Μισό φλιτζ. ελαιόλαδο
  • Μισή κούπα ελιές κομμένες
  • Ρίγανη
  • Αλάτι-ζάχαρη

Διαδικασία

Βήμα 1

Αναμειγνύουμε το αλεύρι με τη μαγιά, το μπέικιν πάουντερ, αλάτι, λίγη ζάχαρη

Βήμα 2

Προσθέτουμε την πορτοκαλάδα, το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε μέχρι να μην κολλάει στα χέρια

Βήμα 3

Ρίχνουμε τις ελιές στο μείγμα, το κρεμμύδι και λίγη ρίγανη

Βήμα 4

Αφήνουμε με μεμβράνη για μια ώρα μέχρι να φουσκώσει

Βήμα 5

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου

Βήμα 6

Το ελιόψωμο με μπέικιν, ξηρή μάγια και χυμό από πορτοκαλάδα είναι έτοιμο

 

Tips

  • Φτιάξε τη ζύμη σε σχήμα φραντζόλας ή σε ό,τι σχήμα σου αρέσει!
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή