Ελιόψωμο Πηλίου πεντανόστιμο με αλεύρι ολικής και πορτοκάλι από τον σεφ στον αέρα

2014-11-08
ελιοψωμο πηλιου
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 1:10 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 2:10 h

Μια πολύ καλή συνταγή, το ελιόψωμο Πηλίου πεντανόστιμο με αλεύρι ολικής από τον σεφ στον αέρα είναι ένα τέλειο ορεκτικό για όλες τις ώρες της ημέρας. Μια παραδοσιακή και εύκολη συνταγή που θα σας ανταμείψει με το αποτέλεσμα αφού θα αρέσει σε όλη την οικογένεια. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι (ολικής άλεσης)
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι χυμός από πορτοκάλι
  • 200 γρ. ελιές
  • 200 γρ. κρεμμύδι
  • 2-3 κουτ.σούπας δυόσμο

Διαδικασία

Βήμα 1

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τον χυμό σε ένα μπολ

Βήμα 2

Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά και ανακατεύουμε

Βήμα 3

Αρχίζουμε να ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να μαλακώσει

Βήμα 4

Σκεπάζουμε με μεμβράνη ή πετσέτα και αφήνουμε για μια ώρα

Βήμα 5

Κόβουμε τις ελιές και τις ανακατεύουμε με τον δυόσμο και το κρεμμυδι

Βήμα 6

Κόβουμε τη ζύμη σε 3 μέρη και ανοίγουμε το καθένα σε μακρόστενο σχήμα

Βήμα 7

Ρίχνουμε στο καθένα ίσα μέρη από τις ελιές και το τυλίγουμε σε ρολό

Βήμα 8

Κλείνουμε τις άκρες για να σχηματιστεί ένα καρβελάκι

Βήμα 9

Ψήνουμε σε λαδωμένο ταψί για 60 λεπτά σε μεσαία θερμοκρασία

Βήμα 10

Το ελιόψωμο Πηλίου πεντανόστιμο με αλεύρι ολικής από τον σεφ στον αέρα είναι έτοιμο

 

Tips

  • Μπορείς να φτιάξεις τη ζύμη σε όποιο σχήμα θέλεις
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή