Εντσιλάδας με κοτόπουλο

2016-01-08
Εντσιλάδας με κοτόπουλο
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 10m
  • Έτοιμη σε : 30m

Φτιάξε και εσύ αγαπημένη μου φίλη καταπληκτικά και πεντανόστιμα εντσιλάδας με κοτόπουλο συνοδευμένα με την αγαπημένη μας sour cream που πολύ εύκολα μπορεί να προμηθευτεί κανείς ή να φτιάξει, ακολουθώντας τη συνταγή όπως ακριβώς στην παρουσιάζω μέσα από τη σελίδα που ακολουθεί και είμαι σίγουρη ότι όλοι όσοι δοκιμάσουν το πιάτο σου θα γλείφουν και τα δάχτυλά τους. Πιτούλες τορτίγιας λοιπόν, ψημένες στη σχάρα μπουκίτσες κοτόπουλου, τυρί τσένταρ που λιώνει εύκολα, και μία υπέροχη σάλτσα ντομάτας απλή και πεντανόστιμη σε συνδυασμό με μαϊντανό φρεσκοκομμένο για το σερβίρισμα είναι τα συστατικά που θα χρησιμοποιήσουμε για να δημιουργήσουμε αυτό το τέλειο στην απλότητα του πιάτο που θα μας θυμίσει μεξικάνικη κουζίνα. Φυσικά αν σας αρέσουν και τα λίγο καυτερά προτείνω να προσθέσετε στην συνταγή μας και λίγο τσίλι μιας και χαρίζει μία έξτρα πινελιά στο φαγητό που του ταιριάζει πολύ. Θα χαρώ πολύ να λάβω τις εντυπώσεις σας για το τελικό γευστικό αποτέλεσμα μέσα από το χώρο που θα βρείτε στο κάτω μέρος της σελίδας.

 

Υλικά

  • 1/2 κιλό κοτόπουλο στήθος μπουκίτσες
  • 8 πίτες τορτίγιας
  • 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 100 γραμ. τυρί τσένταρ σε φέτες
  • 4 ντομάτες
  • λίγο φρεσκοκομμένο μαϊντανό
  • λίγο καυτερό τσίλι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 150 γραμ. sour cream

Διαδικασία

Βήμα 1

Πρώτα πολτοποιούμε στο multi τη ντομάτα με το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο και την πιπεριά και σιγοβράζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη σάλτσα που δημιουργήθηκε για μερικά λεπτά.

Βήμα 2

Στη συνέχεια τοποθετούμε μία μία τις πιτούλες μας ανοιχτές τη μία δίπλα στην άλλη σε ένα πυρίμαχο σκεύος και τις περιχύνουμε με μία κουταλιά σούπας από την σάλτσα μας, ενώ προσθέτουμε και το κοτόπουλο που έχουμε απλώς ψήσει προηγουμένως σε μικρές μπουκίτσες.

Βήμα 3

Τέλος πασπαλίζουμε την κάθε τορτίγια με τριμμένο τυρί, μαϊντανό και προσθέτουμε και ελάχιστο τσίλι.

Βήμα 4

Τυλίγουμε την κάθε πίτα μας ξεχωριστά, τις τοποθετούμε δίπλα δίπλα στο πυρίμαχο σκεύος και τις περιχύνουμε με λίγη κρέμα γάλακτος χτυπημένη με την υπόλοιπη σάλτσα που μας έμεινε.

Βήμα 5

Πασπαλίζουμε μπόλικο τριμμένο τυρί από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.

Βήμα 6

Σερβίρουμε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό από πάνω και sour cream στην άκρη.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή