Εσκαλόπ μοσχάρι μιλανέζ

2016-01-06
Εσκαλόπ μοσχάρι μιιλανέζ
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 40m

Μία αυθαιντική ιταλική συνταγή που μου αρέσει πολύ και συνηθίζω να την φτιάχνω στο σπίτι είναι εσκαλόπ μοσχάρι μιλανέζ. Πρόκειται για μοσχαρίσια φιλέτα παναρισμένα σε αλεύρι, αυγό και τριμμένη φρυγανιά με παρμεζάνα τα οποία τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν τραγανά και τα οποία συνοδεύουμε με μακαρόνια και σάλτσα μιλανέζ την οποία φτιάχνουμε μόνοι μας χρησιμοποιώντας μανιτάρια, ζαμπόν, λάδι τρούφας, λίγη σάλτσα ναπολιτέν και κρασί μαδέρα. Τέλος πασπαλίζουμε το πιάτο με μπόλικη παρμεζάνα τριμμένη και έτοιμο για σερβίρισμα. Όπως καταλαβαίνεται είναι ένα πολύ εύκολο πιάτο που συνδυάζει το κρέας με τα μακαρόνια και μία υπέροχη σάλτσα και είναι μία συνταγή που αγαπούν πολύ οι Ιταλοί που θεωρούνται ιδιαίτερα καλοφαγάδες. Συνεπώς σου προτείνω ανεπιφύλακτα να την δοκιμάσεις και να μου στείλεις τις εντυπώσεις σου μέσα από το χώρο που έχει διαμορφωθεί στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 500 γραμ. εσκαλόπ μοσχαρίσια
  • 100 γραμ. φρυγανιά τριμμένη
  • 2 αυγά
  • 50 γραμ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 100 γραμ. αλεύρι
  • 200 γραμ. σάλτσα ναπολιτέν
  • αλατοπίπερο
  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • 80 γραμ. μανιτάρια
  • 80 γραμ. ζαμπόν κομμένο σε κύβους
  • 40 γραμ. βούτυρο
  • 1/2 κούπα κρασί μαδέρα
  • ελάχιστο λάδι τρούφας
  • 1 ζωμό βοδινού

Διαδικασία

Βήμα 1

Πρώτα θα ετοιμάσουμε τη σάλτσα μιλανέζ κόβωντας πρώτα σε κομμάτια το ζαμπόν και τα μανιτάρια.

Βήμα 2

Στη συνέχεια τα σωτάρουμε σε ένα τηγάνι όπου έχουμε κάψει ελαφρώς το βούτυρο.

Βήμα 3

Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκόολ προσθέτουμε το ζωμό, το λάδι τρούφας, τη σάλτσα ναπολιτέν και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει.

Βήμα 4

Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε τα εσκαλόπ μας τα οποία αφού τα έχουμε προμηθευτεί χτυπημένα και κομμένα έτοιμα από το χασάπη μας τα περνάμε πρώτα από λίγο αλεύρι, αμέσως μετά από το αυγό και τέλος από τη φρυγανιά αναμεμειγμένη με την παρμεζάνα.

Βήμα 5

Τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο για μερικά λεπτά μέχρι να ξεροψηθούν και αφήνουμε σε αποροφφητικό χαρτί να ρουφήξει το πολύ λάδι τους.

Βήμα 6

Αφού βράσουμε και τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σερβίρουμε σε ένα πιάτο, κάτω το εσκαλόπ, από πάνω τα μακαρόνια και πάνω πάνω περιχύνουμε με σάλτσα μιλανέζ.

Βήμα 7

Πασπαλίζουμε και με λίγη τριμμένη παρμεζάνα και έτοιμο το πιάτο.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή