Εύκολα κασεροπιτάκια με ζύμη κουρού

2015-09-22
kaseropitakia-kourou
  • Σερβίρεις : 35-40
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 12m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 42m

Πρόκειται για τα αγαπημένα σε όλους κασεροπιτάκια που ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους. Μία τέλεια συνταγή για παιδικά πάρτυ, μπουφέ όπως και για πρωϊνό. Το μυστικό της συνταγής που δεν θα μπορέσει κανένας να αντισταθεί είναι η σπιτική ζύμη κουρού. Εύκολη και γρήγορη διαδικάσια αφου για τη ζύμη χρειάζεται γιαούρτι, σπορέλαιο, baking powder, μαργαρίνη, αλάτι και αλέυρι. Η γέμιση ακόμη πιο απλή και με λίγα υλικά αφού χρειάζεται μόνο κασέρι, πιπέρι και αυγό. Μία συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να τη φτιάξετε και να τη δοκιμάσετε αφού ο χρόνος προετοιμασίας δεν ξεπερνάει τα 12 λεπτά και είναι μία πολύ νόστιμη και εύκολη ιδέα για όλες τις περιστάσεις. Σερβίρεται εξαιρετικά σαν ένα ορεκτικό ενός γεύματος, ή σαν μέρος ενός μπουφέ, αλλά επίσης μπορείτε να το συνοδέψετε με μια σαλάτα και να το καταναλώσετε σαν μεσημεριανό ή ελαφρύ βραδινό γεύμα. Καλή απόλαυση.

Υλικά

  • 150 γρ. χοντροκομμένο κασέρι
  • 1 αυγό
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τη ζύμη:
  • 550 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 κεσεδάκι καλαμποκέλαιο
  • 1 κεσεδάκι αγελαδινό γιαούρτι
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. γεμάτη μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου, αλλά όχι λιωμένο

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζύμη: Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το baking powder, το καλαμποκέλαιο, το γιαούρτι, το αλάτι, τη μαργαρίνη και στο τέλος το αλεύρι ώστε να μην κολλάει η ζύμη και τα ανακατεύουμε. Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη την αφήνουμε στο μπωλ σκεπασμένη για 30 λεπτά περίπου.

Βήμα 2

Στη συνέχεια σε ένα άλλο μπωλ ρίχνουμε το κασέρι, το αυγό, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 3

Μόλις η γέμιση και η ζύμη είναι έτοιμη, παίρνουμε τη ζύμη, τη χωρίζουμε σε μπαλάκια, πατάμε μ την παλάμη μας, παίρνουμε λίγο από τη γέμιση, γεμίζουμε τη ζύμη και την κλεινουμε καλά με ένα πιρούνι. Η ίδια διαδικασία γίνεται και με τα υπόλοιπα κασεροπιτάκια μέχρι να τελειώσει η ζύμη.

Βήμα 4

Τέλος τοποθετούμε σε ένα ταψί μία λαδόκολλα, βάζουμε τα κασεροπιτάκια και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.


Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή