Εύκολα κουλουράκια πορτοκαλιού με βανίλια και βούτυρο χωρίς αμμωνία

2015-04-26
Εύκολα κουλουράκια πορτοκαλιού με βανίλια και βούτυρο χωρίς αμμωνία
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 0m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 0m

Σου στέλνω μια πεντανόστιμη πρόταση για εύκολα κουλουράκια πορτοκαλιού με βανίλια και βούτυρο χωρίς αμμωνία με τον τρόπο που ακολουθώ για να τα φτιάξω σαν βουτήματα όλους τους μήνες του χρόνου. Είναι πραγματικά μια από τις ωραιότερες προτάσεις για κουλουράκια αν θέλεις να τα βουτήξεις στον καφέ σου, στο τσάι σου αλλά ακόμα και στο γάλα σου. Τα βασικά τους υλικά που διαμορφώνουν και την γεύση είναι τα πορτοκάλια, το βούτυρο και η βανίλια, ο συνδυασμός των οποίων δίνει μια τόσο νόστιμη γλυκιά γεύση που δεν κρατιέσαι να φας μόνο ένα. Για αυτό το λόγο σε προτρέπω να φτιάξεις αυτή τη συνταγή και προφανώς να μου στείλεις εντυπώσεις και τη γνώμη σου όταν τα δοκιμάσεις στον χώρο που βρίσκεται κάτω κάτω σε αυτή εδώ τη σελίδα.

Υλικά

  • 1/2 κιλό βούτυρο (βιτάμ ή φυτίνη)
  • 1/2 κιλό ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 2 βανίλιες
  • 1 ποτήρι νερού χυμός πορτοκαλιών
  • ξύσμα πορτοκαλιών
  • 2 κιλά αλεύρι αλατίνη
  • 1 κουταλάκι κοφτό σόδα
  • 1 κουταλάκι μπαίκιν πάουντερ

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη 10 λεπτά σε μπώλ.

Βήμα 2

Χτυπάμε το αυγό, το ρίχνουμε στο μίγμα βουτύρου - ζάχαρης, προσθέτουμε το χυμό, το ξύσμα, τη σόδα, τις βανίλιες και λίγο - λίγο το αλεύρι με τη μπαίκιν πάουντερ και συνεχίζουμε να δουλεύουμε ώσπου να φτιάξουμε ζύμη μαλακιά.

Βήμα 3

Πλάθουμε από τη ζύμη κουλουράκια σε διάφορα σχήματα και σχέδια (χρησιμοποιώντας κατάλληλα φορμάκια), τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και τα αραδιάζουμε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα.

Βήμα 4

Τα ψήνουμε στο φούρνο, σε χαμηλή θερμοκρασία, για μισή ώρα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή