Εύκολα μουστοκούλουρα κανέλας με μούστο, λεμόνι και αλισίβα της γιαγιάς

2015-03-19
Εύκολα μουστοκούλουρα κανέλας με μούστο, λεμόνι και αλισίβα της γιαγιάς
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Σου στέλνω μια συγκλονιστική συνταγή για εύκολα μουστοκούλουρα κανέλας με μούστο, λεμόνι και αλισίβα της γιαγιάς μου που τα έφτιαχνε συνεχώς και τα τρώγαμε ακόμα και σαν πρωινό. Έχουν έντονη την γεύση της κανέλας η οποία όμως συνδυάζεται με το γαρύφαλλο και το κονιάκ και σπάει με το λεμόνι δημιουργώντας μια μοναδική γεύση στο στόμα σου όταν τα δοκιμάζεις. Είναι μια σχετικά ιδιαίτερη πρόταση και για αυτό νομίζω πως διαφέρει από τις προτάσεις για μουστοκούλουρα που κυκλοφορούν και που θα βρεις και στον ιστότοπο μας. Σου προτείνω να τα φτιάξεις και να μου στείλεις εντυπώσεις, σχόλια και παραλλαγές που έκανες στο τέλος της συνταγής στην περιοχή που βρίσκονται τα σχόλια.

Υλικά

  • 1 1/2 ποτήρι του νερού μούστος
  • 1 ποτήρι του νερού λάδι καλό
  • 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
  • 1 ποτήρι του κρασιού αλισίβα
  • μισό ποτήρι του κρασιού κονιάκ
  • μισό ποτήρι του κρασιού λεμόνι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • κανελογαρύφαλλα
  • 1 1/2 κιλό περίπου αλεύρι (μισό αλατίνη και μισό φαρίνα Γιώτη)

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάμε το λάδι στο μίξερ αρκετά, μέχρι να ασπρίσει (ή το καίμε σε κατσαρόλα για να μη μυρίζει).

Βήμα 2

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίχνουμε λίγο λίγο το μούστο, έπειτα την αλισίβα και τέλος το κονιάκ και τα κανελογαρύφαλλα κοπανισμένα.

Βήμα 3

Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, χωρίς να σταματήσουμε να δουλεύουμε το μίγμα.

Βήμα 4

Όταν κοντεύει να σφίξει, ρίχνουμε το λεμόνι με τη σόδα διαλυμένη.

Βήμα 5

Η ζύμη δεν πρέπει να είναι πολύ σφιχτή.

Βήμα 6

Πλάθουμε τα κουλούρια όχι πολύ μεγάλα και τα αραδιάζουμε σε λαδωμένη λαμαρίνα.

Βήμα 7

Τα ψήνουμε στο φούρνο, στους 250 βαθμούς στην αρχή και έπειτα, όταν πάρουν χρώμα, κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς.

Αν έφτιαξες τα μουστοκούλουρα με μούστο στείλε μας ότι σχόλιο έχεις να κάνεις για το αποτέλεσμα της συνταγής καθώς και αν έκανες καμία παραλλαγή.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή