Εύκολα μπισκότα βουτύρου αμυγδάλου τέλεια με ζάχαρη

2015-05-08
Εύκολα μπισκότα βουτύρου αμυγδάλου τέλεια με ζάχαρη
  • Σερβίρεις : 25
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Τα εύκολα μπισκότα βουτύρου αμυγδάλου τέλεια με ζάχαρη είναι μια από τις αγαπημένες μου συνταγές για μπισκότα που της έχω αδυναμία καθώς ήταν η πρώτη μου προσπάθεια για να φτιαξω μπισκοτάκια που μου την έμαθαν όταν ήμουν φοιτήτρια στην Πάτρα. Είναι μια πολύ απλή συνταγή βασισμένη στο βούτυρο και στο αμύγδαλο. Το αμύγδαλο κανονικά μπαίνει ένα στο πάνω μέρος αλλά προσωπικά βάζω αρκετούτσικα σε φλούδες για να πηγαίνει η γεύση τους σε κάθε μπουκιά. Πέραν από τα αμύγδαλα, τα μπισκοτάκια αυτά περιέχουν ζάχαρη και κονιάκ τα οποία συνθέτουν και την τελική γεύση τους. Δοκίμασε τα μαγειρεύοντας τα και στείλε μου τις εντυπώσεις σου από το αποτέλεσμα τους. Μπορείς φυσικά να μου στείλεις οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση στο κάτω μέρος της σελίδας εκεί που βρίσκονται τα σχόλια.

Υλικά

  • 250 γραμ. βούτυρο (μισό γάλακτος, μισό φρέσκο)
  • 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 1 ασπράδι
  • λίγο κονιάκ
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • μισό κιλό αλεύρι μαλακό
  • λίγα αμύγδαλα ασπρισμένα και χωρισμένα στη μέση

Διαδικασία

Βήμα 1

Δουλεύουμε το βούτυρο, μετά ρίχνουμε τη ζάχαρη και εξακολουθούμε το δούλεμα.

Βήμα 2

Προσθέτουμε τους κρόκους, το κονιάκ με τη σόδα διαλυμένη και τελευταία το αλεύρι.

Βήμα 3

Προσέχουμε η ζύμη να είναι μαλακιά.

Βήμα 4

Πλάθουμε τα μπισκότα σε σχήμα μικρού καρυδιού (στρογγυλά), τα περνάμε με το ασπράδι χτυπημένο μαρέγκα και βάζουμε ένα αμύγδαλο στο επάνω μέρος.

Βήμα 5

Τα τακτοποιούμε σε ταψί, στρωμένο με χαρτί αδιάβροχο και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 20 λεπτά περίπου.

Βήμα 6

Στο ψήσιμο πρέπει να απλώσουν και γίνονται 65 - 70 κομμάτια.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή