Εύκολα σοκολατάκια για τα Χριστούγεννα με λικέρ

2015-12-13
eukola-sokolatakia-gia-ta-xristougenna
  • Σερβίρεις : 20
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 35m

Αγαπημένες φίλες, καλησπέρα. Τα Χριστούγεννα είναι όλο και πιο κοντά, και όταν μιάμε για γιορτές, μιλάμε για λαχταριστές λιχουδιές, για γευστικά αμαρτήματα. Σήμερα, θα σας προτείνω κάτι σοκολατάκια συνυφασμένο με τις γιορτές, που είναι δεδομένο οτι λατρεύουν όλοι σε κάθε σπίτι. Μιλάω φυσικά για τα σοκολατάκια. Σας έχω μια πολύ απλή, εύκολη, γρήγορη και οικονομική συνταγή, την οποία μπορείτε να επιλέξετε κάθε στιγμή και για κάθε περίσταση. Τα σοκολατάκια είναι μια επιλογή, την οποία είναι δεδομένο οτι θα φτιάξετε για να ικανοποιήσετε το κάθε μέλος του σπιτιού, αλλά μπορείτε επίσης να τα επιλέξετε και ως δώρο, μια προσφορά σας σε κάποια γιορτή φίλου-ης, μια οικογενειακή συγκέντρωση. Ζηλεύω ήδη αυτούς που θα τα δοκιμάσουν. Δοκιμάστε την αμέσως, προσφέροντας χαρά και απόλαυση. Καλά Χρίστούγεννα φίλες μου, καλή σας απόλαυση!

 

Υλικά

  • 3 μπαρες κουβερτούρα
  • 15 Αμύγδαλα ξασπρισμενα
  • 15 Κρανμπερι
  • 1 σφηνάκι λικέρ
  • 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 50 γραμμάρια πραλίνα φουντουκιού
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 3 φόρμες σιλικόνης

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε νερό, το βράζουμε, εφαρμόζουμε από πάνω μία μικρότερη κατσαρόλα, στη μικρή ρίχνουμε τη σοκολάτα, την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο, περίμενουμε μέχρι να ρευστοποιηθεί εντελώς, προσθέτουμε το λικέρ και ανακατεύουμε.

Βήμα 2

Στη συνέχεια με ένα κουτάλι γεμίζουμε τις φόρμες με τη σοκολάτα μέχρι να καλύψει τις βάσεις και τα τοιχώματα.

Βήμα 3

Στην πρώτη φόρμα ρίχνουμε ένα αμύγδαλο, στη δεύτερη ένα cranberrie, στην τρίτη ρίχνουμε ένα κουταλάκι μερέντα και γεμίζουμε από πάνω όλες τις φόρμες με τη ρευστή σοκολάτα και κάνουμε λείες τις επιφάνειες με ένα μαχαίρι.

Βήμα 4

Τέλος βάζουμε τις φόρμες στο ψυγείο, μόλις γίνει στερεό το μίγμα σερβίσουμε σε μία πιατέλα και διατηρόυμε τα σοκολάτακια στο ψυγείο.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή