Εύκολα cinnamon rolls με σοκολάτα

2016-01-14
Cinnamon rolls με σοκολάτα
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Ανακάλυψε τη συνταγή που σου παραθέτω μέσα από την παρακάτω σελίδα και φτιάξε τα πιο νόστιμα και λαχταριστά cinnamon rolls με σοκολάτα που έχεις δοκιμάσει ποτέ. Πρόκειται για ένα γλυκό πειρασμό καθώς δεν μπορείς ποτέ να σταματήσεις μόνο σε ένα για αυτό και εγώ συνηθίζω να τα φτιάχνω συχνά στο σπίτι μιας και ξετρελαίνονται μικροί και μεγάλοι. Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή καθώς ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά για τη ζύμη, την οποία στη συνέχεια ανοίγουμε σε φύλλο το οποίο και πασπαλίζουμε με κανέλα, τριμμένη κουβερτούρα, και μαύρη ζάχαρη. Τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό και το κόβουμε σε φέτες τις οποίες και ψήνουμε στο φούρνο για λίγη ώρα. Τέλος δημιουργούμε έυκολα και απλά ένα τέλειο γλάσο χτυπώντας ζάχαρη άχνη με λίγο γάλα και τυρί κρέμα με το οποίο θα περιχύσουμε τα καυτά μας ρολάκια μόλις θα βγουν από το φούρνο. Το σπίτι θα μοσχομυρίσει κανέλα και σοκολάτα. Εμένα μου τρέχουν ήδη τα σάλια, καλή σας επιτυχία!

Υλικά

  • 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 αυγό
  • 100 γραμ. μαύρη ζάχαρη
  • 150 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 120 ml γάλα σε θερμοκρασία δωμάτιου
  • 1 κουταλάκι σούπας κανέλα
  • 50 ml νερό
  • 1 συσκευασία ξηρή μαγιά
  • 60 γραμ. ζάχαρη άχνη
  • 80 τυρί κρέμα
  • 1/2 κούπα τριμμένη κουβερτούρα

Διαδικασία

Βήμα 1

Πρώτα ετοιμάζουμε τη ζύμη μας χτυπώντας τα υλικά μας στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα ξεκινώντας από το αλεύρι, το νερό, τη μαγιά και το γάλα, ενώ στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και το αυγό χτυπώντας τα μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.

Βήμα 2

Αμέσως μετά μπορούμε και εμείς να πλάσουμε λίγο τη ζύμη με τα χέρια μας.

Βήμα 3

Τέλος σκεπάζουμε τον κάδο του μίξερ με μία πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου 1 ώρα.

Βήμα 4

Αφού φουσκώσει η ζύμη την ανοίγουμε παραλληλόγραμο φύλλο με τον πλάστη.

Βήμα 5

Παράλληλα ετοιμάζουμε τη γέμιση της ζύμης λιώνοντας σε ένα κατσαρολάκι 100 γραμ. βούτυρο μαζί με τη μαύρη ζάχαρη και την κανέλα.

Βήμα 6

Αλείφουμε τη γέμιση πάνω στο φύλλο, πασπαλίζουμε με τα κομματάκια κουβερτούρας και τυλίγουμε σε ρολό.

Βήμα 7

Κόβουμε το ρολό που θα δημιουργηθεί σε φέτες των 4 εκατοστών τις οποίες και τοποθετούμε σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα.

Βήμα 8

Τέλος ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς αέρα για περίπου 40 λεπτά.

Βήμα 9

Λίγο πριν βγάλουμε τα ρολάκια μας από το φούρνο αχνιστά αχνιστά χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα μαζί με τη ζάχαρη άχνη και 2 κουταλιές της σούπας γάλα και με το γλάσο αυτό περιχύνω τα γλυκάκια μου.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή