Εύκολες δίπλες γλυκιές με κονιάκ και ξύσμα πορτοκαλιού της γιαγιάς

2014-12-29
Εύκολες δίπλες γλυκιές με κονιάκ και ξύσμα πορτοκαλιού της γιαγιάς
  • Σερβίρεις : 16
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 1:50 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 2:20 h

Σου στέλνω μια πολύ νόστιμη συνταγή για εύκολες δίπλες γλυκιές με κονιάκ και ξύσμα πορτοκαλιού της γιαγιάς μου από την Ελευσίνα. Εμείς εδώ τις δίπλες τις τρώμε κυρίως την Πρωτοχρονιά και όχι τόσο τα Χριστούγεννα, έτσι μας έλεγε η γιαγιά μας, και η συνταγή είναι εξαιρετική και ιδιαίτερα γευστική καθώς περιέχει μέσα ένα συνδυασμό από ζύμη με κονιάκ, κανέλα, ζάχαρη (απλή και άχνη) και καρύδια έτσι ώστε να είναι αρκετά γλυκιά και αφράτη. Σου προτείνω να την δοκιμάσεις και να μοιραστείς μαζί μου τις εντυπώσεις σου.

Υλικά

  • Για τη ζύμη:
  • 10 αυγά
  • 1 ποτηράκι του λικέρ κονιάκ
  • ξύσμα τριών πορτοκαλιών
  • αλεύρι σκληρό όσο πάρει
  • Για το τηγάνισμα:
  • λάδι
  • Για το σιρόπι:
  • 4 φλιτζάνια μέλι
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • Για το πασπάλισμα:
  • άχνη ζάχαρη
  • καρύδια κοπανισμένα
  • κανέλα

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάμε τα αυγά με το κονιάκ, ώσπου να ανακατευτούν καλά.

Βήμα 2

Ρίχνουμε το ξύσμα και τέλος το αλεύρι και τα ζυμώνουμε πολύ καλά, ώσπου η ζύμη να κάνει φούσκες και να μπορεί να ανοιχτεί φύλλο λεπτό.

Βήμα 3

Κόβουμε τη ζύμη σε μπάλες, μεγέθους ενός πορτοκαλιού, παίρνουμε μία - μία μπάλα και την ανοίγουμε φύλλο λεπτό.

Βήμα 4

Κόβουμε το φύλλο σε λουρίδες πλάτους 5 και μήλους 10 εκατ.

Βήμα 5

Βάζουμε σε κατσαρόλα μέχρι τη μέση λάδι, το αφήνουμε να κάψει, παίρνουμε μία μία λουρίδα, τυλίγουμε την αρχή της σε πιρούνι, τη ρίχνουμε στο ζεστό λάδι και σιγά - σιγά την τυλίγουμε στο πιρούνι, ώστε αφού ψηθεί να πάρει σχήμα ρολού (πρέπει να προσέξουμε να μην ξεροψηθούν, αλλά να πάρουν ένα ανοιχτό ξανθό χρώμα).

Βήμα 6

Όταν τις τηγανίσουμε όλες, τις μεγαλώνουμε : Βάζουμε όλα τα υλικά του σιροπιού σε κατσαρόλα πάνω στη φωτιά και μόλις πάρουν 1 - 2 βράσεις, ρίχνουμε δύο - τρείς ή και περισσότερες δίπλες (ανάλογα με την κατσαρόλα) για ένα λεπτό.

Βήμα 7

Βγάζουμε τις δίπλες με τρυπητή κουτάλα, τις σερβίρουμε σε πιατέλα και τις πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη, κανέλα και αμύγδαλα χοντροκοπανισμένα.

Σου άρεσε η συνταγή; Έκανες κάποια διαφορετική παραλλαγή; Στείλε μας τα σχόλια σου παρακάτω.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή