Εύκολες σμυρνέεικες φλογέρες γλυκιές με καρυδόψυχα και παξιμάδι

2015-02-04
Εύκολες σμυρνέεικες φλογέρες γλυκιές με καρυδόψυχα και παξιμάδι
  • Σερβίρεις : 16
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 60m

Σου στέλνω μια συνταγή από το βιβλίο συνταγών της γιαγιάς μου που μας έφτιαχνε εύκολες σμυρνέεικες φλογέρες γλυκιές με καρυδόψυχα και παξιμάδι και τις έλουζε με σιρόπι. Η πρόταση αυτή πέραν από παραδοσιακή είναι καταπληκτικά γευστική και νόστιμη αν και ιδιαίτερα παχυντική. Ο συνδυασμός της καρυδόψυχας με το παξιμάδι και το λουσμένο σιρόπι δίνει ένα μοναδικό γευστικό αποτέλεσμα που σου προτείνω να δοκιμάσεις μόνο εάν δεν κάνεις δίαιτα και να μου στείλεις τις εντυπώσεις σου. Αν έχεις κάνει και κάποια παραλλαγή μοιράσου την κι αυτή μαζί μου αν και θα πρότεινα να την φτιάξεις ως έχει για αρχή για να δοκιμάσεις την γεύση της που προσωπικά την βρίσκω μοναδική.

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια τσαγιού καρυδόψιχα κοπανισμένη
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού παξιμάδια εφτάζυμα κοπανισμένα
  • 1 κουταλιά σούπας κανέλα
  • 1 αυγό
  • 1 ποτήρι του λικέρ κονιάκ
  • μισό κιλό φύλλο μπακλαβά
  • βούτυρο για να αλείψουμε τα φύλλα
  • 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • Για το σιρόπι:
  • 700 γραμ. ζάχαρη
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
  • 3 - 4 γαρύφαλλα ολόκληρα
  • 1 κομμάτι κανέλα ξύλο

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα σκεύος ανακατεύουμε την καρυδόψιχα, τα κοπανισμένα παξιμάδια, την κανέλα, το αυγό χτυπημένο ελαφρά, το κονιάκ, τις 2 κουταλιές ζάχαρη και κάνουμε μία μάζα σφιχτή.

Βήμα 2

Ανοίγουμε τα φύλλα του μπακλαβά πάνω στο τραπέζι και όλα μαζί, με λεπίδα ξυρίσματος, τα κόβουμε λουρίδες πλάτος 5 δάχτυλα και μάκρος 1 1/2 σπιθαμή.

Βήμα 3

Βάζουμε τα κομμάτια το ένα πάνω στο άλλο για να μη ξεραίνονται και τα σκεπάζουμε.

Βήμα 4

Στη συνέχεια, παίρνουμε μία κουταλιά σούπας γέμιση, την πλάθουμε με αλευρωμένες παλάμες σε σχήμα μεγάλου χουρμά, την τυλίγουμε σε ένα κομμάτι φύλλο και την τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί.

Βήμα 5

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και τοποθετούμε όλες τις φλογέρες στο ταψί σε απόσταση 2 - 3 πόντους.

Βήμα 6

Τις αλείφουμε με βούτυρο λιωμένο και τις ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία, ώσπου να ροδοκοκκινίσουν.

Βήμα 7

Με τη ζάχαρη, το νερό, τα κανελογαρύφαλλα ετοιμάζουμε σιρόπι πυκνό, ρίχνουμε στο τέλος το λεμόνι και περιλούζουμε τις φλογέρες.

Μαγείρεψες τις γλυκές φλογέρες; Στείλε μας τις εντυπώσεις σου και τις παρατηρήσεις σου.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή