Εύκολη αχλαδόπιτα με σφολιάτα νηστίσιμη

2015-12-02
apfelkuchen heißgeliebt nicht nur in deutschland
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 1:05 h

Καλησπέρα αγαπητές μου. Ελπίζω να είστε όλες καλά. Από το πρωί, έχω ξυπνήσει με διάθεση να φτιάξω κάτι γλυκό σήμερα. Το ίδιο θέλω να προτείνω και σε σας. Κατέληξα, λοιπόν, σε μια συνταγή πολύ γευστική, εύκολη, οικονομική και κυρίως υγιεινή. Θα φτιάξουμε που λέτε, αχλαδόπιτα με σφολιάτα. Είναι ένα από τα πιο ωραία γλυκά που έχω φτιάξει και δοκιμάσει, πράγμα που επίσης παραδέχτηκαν όλοι στο σπίτι. Ένα αγαπημένο φρούτο, το αχλάδι, πραγματικά μπορεί να δώσει τέλεια αποτελέσματα. Πρόκειται για φρούτο που προσφέρει τεράστια θρεπιτκή αξία στον οργανισμό, αφού είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β1, Β2 και αποτελεί και υδατοδιαλύτης. Είστε μπροστά σε ένα γλυκό που συνδυάζει την γεύση με την υγεία, τα αρώματα με την ευδιαθεσία. Σας το συστήνω ανεπιφύλακτα, δώστε χρώμα στο επόμενο σαββατοκύριακο σας, φτιάχνοντας ένα απίθανο γλυκό με βάση το ”δώρο του θεού” όπως το είχε αποκαλέσει ο Όμηρος, το αχλάδι. Καλή σας απόλαυση!

 

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 800 γρ. αχλάδια κομμένα σε φέτες με τη φλούδα
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 320 γρ. κρέμα γάλακτος
  • κανέλα
  • άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας από τη μακρυά πλευρά, το κόβουμε στη μέση, το ανοίγουμε με ένα πλάστη, το μισό από το φύλλο, το βάζουμε σε μία ταρτιέρα και τρυπάμε την επιφάνειά της με ένα πιρούνι.

Βήμα 2

Σε ένα μπωλ ρίχνουμε τα αχλάδιλα τη ζάχαρη, την κανέλα, την κρέμα γάλακτος τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα ρίχνουμε πάνω από τη σφολιάτα.

Βήμα 3

Ανοίγουμε και το αλλο φύλλο σφολιάτας κάνουμε ένα κενό πάνω πάο τη ζύμη για να παίρνει αέρα και σκεπάζουμε την τάρτα.

Βήμα 4

Τέλος τοποθετούμε την πίτα στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 45 λεπτά.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή