Εύκολη Ελληνική παραδοσιακή βασιλόπιτα με βούτυρο γάλακτος για αρχάριους

2014-11-26
Εύκολη Ελληνική παραδοσιακή βασιλόπιτα με βούτυρο γάλακτος για αρχάριους
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 60m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 2:000 h
  • Έτοιμη σε : 3:000 h

Σας παρουσιάζω μια τοπική σπεσιαλιτέ από το χωριό μου στα Χανιά της Κρήτης για εύκολη Ελληνική παραδοσιακή βασιλόπιτα με βούτυρο γάλακτος για αρχάριους όπως την μαγειρεύανε οι γιαγιάδες και οι μανάδες μας τα Χριστούγεννα. Είναι ιδιαίτερα νόστιμη και θρεπτική και σου συνιστώ να την μαγειρέψεις για φέτος.

Υλικά

  • 1 ποτήρι πορτοκαλόζουμο
  • 1 ποτήρι βούτυρο γάλακτος
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 3 κουταλάκια του γλυκού μπαίκιν πάουντερ
  • 1 ποτήρι του κρασιού αμύγδαλα ασπρισμένα
  • 3 ποτήρια αλεύρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη, ώσπου να φουσκώσει, προσθέτουμε και τα αυγά (ολόκληρα, ένα, ένα) δουλεύοντας το μίγμα.

Βήμα 2

Διαλύουμε στο πορτοκαλόζουμο τη μπαίκιν πάουντερ και τη ρίχνουμε στο μίγμα, προσθέτουμε και το αλεύρι και δουλεύουμε ώσπου να γίνει μία ζύμη αφράτη.

Βήμα 3

Παίρνουμε μέτριο ταψί, το βουτυρώνουμε, το κοκκίζουμε με το αλεύρι και ρίχνουμε το υλικό.

Βήμα 4

Χωρίζουμε τα ασπρισμένα αμύγδαλα στη μέση, κατά μήκος και σχηματίζουμε το Νο του έτους που έρχεται π.χ. 2015.

Βήμα 5

Βάζουμε το ταψί στο φούρνο, σε θερμοκρασία 180 βαθμούς και ψήνουμε τη βασιλόπιτά μας.

Βήμα 6

Η εύκολη Ελληνική παραδοσιακή βασιλόπιτα με βούτυρο γάλακτος για αρχάριους είναι έτοιμη για να την απολαύσετε.

Τύπος Συνταγής: Ετικέτες:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή