Εύκολη και καταπληκτική απλή ζαμπονοτυρόπιτα ανοιχτή χωρίς φύλλο

2014-11-02
ευκολη ζαμπονοτυροπιτα χωρις φυλλο
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 55m

Μια πολύ νόστιμη συνταγή για να φτιάξεις εύκολη και καταπληκτική απλή ζαμπονοτυρόπιτα ανοιχτή χωρίς φύλλο, μια συνταγή που είναι ιδανική για τις μέρες που δεν έχεις πολύ χρόνο για μαγείρεμα αλλά θέλεις να απολαύσεις ένα νόστιμο σνακ. Θα αρέσει πολύ στα παιδιά και μπορείς να το σερβίρεις σαν πρωινό, σαν απογευματινό αλλά και βραδινό. Είναι πολύ ελαφρύ αλλά και χορταστικό ταυτόχρονα. Δοκίμασέ το και θα σε ενθουσιάσει οπωσδήποτε!

Υλικά

  • 1,5 φλιτζ. αλεύρι
  • 3 αυγά
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 1 φλιτζ. φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένες
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 100 γρ. τυρί ψιλοκομμένο ή τριμμένο
  • Λίγο βούτυρο

Διαδικασία

Βήμα 1

Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το γάλα, τα αυγά, αλάτι και πιπέρι

Βήμα 2

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ζαμπόν και το τυρί

Βήμα 3

Ανακατεύουμε καλά τον χυλό και προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό αν είναι σφιχτός

Βήμα 4

Βουτυρώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε τον χυλό

Βήμα 5

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά

Βήμα 6

Η εύκολη και καταπληκτική απλή ζαμπονοτυρόπιτα ανοιχτή χωρίς φύλλο είναι έτοιμη

 

Tips

  • Μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποιο κίτρινο τυρί σου αρέσει
  • Αντί για ζαμπόν μπορείς να προσθέσεις φέτες γαλοπούλας καπνιστής ή ό,τι αλλαντικό σου αρέσει! Δοκίμασε παραλλαγές ανάλογα με τα γούστα σου
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή