Εύκολη ζύμη για εκλέρ (του Παρλιάρου)

2015-01-18
Εύκολη ζύμη για εκλέρ (του Παρλιάρου)
  • Σερβίρεις : 9
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 35m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια έυκολη συνταγή για να φτιάξετε εύκολη ζύμη για εκλέρ (του Παρλιάρου) γρήγορα και με λίγα υλικά. Είναι ουσιαστικά μια ζύμη για σου μόνο που αλλάζουμε την γέμιση και το γλάσο. Βγαίνουν πολύ νόστιμα και αφράτα και είναι ιδανικά για κέρασμα σε γιορτές. Δοκιμάστε τα οπωσδήποτε.

Υλικά

  • 115 γρ. βούτυρο
  • 235 μλ. νερό
  • 125 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • 2 γρ. αλάτι
  • 4 αυγά

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ºC

Βήμα 2

Σε ενα μεγάλο τηγάνι αναμιγνύουμε το βούτυρο και το νερό

Βήμα 3

Αφήνουμε να βράσουν ανακατεύοντας μέχρι το βούτυρο να λιώσει τελείως

Βήμα 4

Μειώνουμε την θερμοκρασία στο χαμηλό και ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και το αλάτι

Βήμα 5

Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει απο τα πλαινά του τηγανιού

Βήμα 6

Βγάζουμε απο την φωτιά το τηγάνι

Βήμα 7

Προσθέτουμε ενα ενα τα αυγά χτυπώντας συνεχώς μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως μετά απο κάθε προσθήκη αυγού

Βήμα 8

Χρησιμοποιώντας μια σακούλα ζαχαροπλαστικής ή ενα κουτάλι σχηματίζουμε σωλήνες των 6 εκατοστών

Βήμα 9

Ψήνουμε τα εκλαίρ για 15 λεπτά και μετά για άλλα 20 μειώνοντας την θερμοκρασία στους 160 ºC

Βήμα 10

Τα βάζουμε σε μια σχάρα για να κρυώσουν

Βήμα 11

Η εύκολη ζύμη για εκλέρ (του Παρλιάρου) είναι έτοιμη

 

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή