Εύκολη ζύμη για κρέπες γλυκές (του Παρλιάρου)

2014-12-26
crepes
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 30m

Μια απλή και νόστιμη συνταγή για εύκολη ζύμη για κρέπες γλυκές (του Παρλιάρου). Φτιάξτε τις κρέπες και απολαύστε τις με σοκολάτα, φρούτα ή ότι άλλο λαχταράτε όπως ξυρούς καρούς και μαρμελάδες. Ιδανικές για ένα πεντανόστιμο πρωινό ή σαν επιδόρπιο, με αυτή τη γαλλική συνταγή η επιτυχία είναι σίγουρη!

Υλικά

  • 120 γρ. αλεύρι
  • 2 αυγά
  • 240 ml γάλα
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 2 κουτ. γλ. λιωμένο βούτυρο

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπόλ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα

Βήμα 2

Αναμιγνύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη και τα ρίχνουμε στο μίγμα με τα αυγά και τέλος προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο

Βήμα 3

Ανακατεύουμε ώστε να πάρουμε έναν αραιό χυλό

Βήμα 4

Ζεσταίνουμε ένα ελαφρά λαδωμένο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια έως δυνατή φωτιά

Βήμα 5

Μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνουμε 60 μλ από τη ζύμη στο τηγάνι και γυρνάμε κυκλικά το τηγάνι ώστε να απλωθεί παντού η ζύμη και να σχηματιστεί η κρέπα

Βήμα 6

Ψήνουμε για μισό λεπτό μέχρι να πάρει το κάτω μέρος της κρέπας χρυσοκίτρινο χρώμα

Βήμα 7

Τη γυρνάμε και την αφήνουμε 15-20 δευτερόλεπτα να ροδίσει και από την άλλη πλευρά

Βήμα 8

Λαδώνουμε και πάλι το τηγάνι και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία

Βήμα 9

H εύκολη ζύμη για κρέπες γλυκές (του Παρλιάρου) είναι έτοιμη

 

Tips

Μπορείτε να φυλάξετε τη ζύμη στο ψυγείο έως και δύο ημέρες μετά την παρασκευή τους.

Αν θέλετε διπλασιάστε τα υλικά και θα έχετε τη διπλάσια ποσότητα μίγματος.

Για πιο αφράτες κρέπες μπορούμε να αφήσουμε τη ζύμη στο ψυγείο να ‘’ξεκουραστεί’’ για 20-30’.Μόλις τη βγάλουμε αραιώνουμε με μια κουταλιά της σούπας γάλα

Τύπος Συνταγής: , ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή