Εύκολη ζύμη για donuts (ντόνατς) από την Αργυρώ

2015-01-21
sutagi-gia-ntonats
  • Σερβίρεις : 18
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 2m
  • Έτοιμη σε : 17m

Μια καταπληκτική eύκολη ζύμη για donuts (ντόνατς) από την Αργυρώ που θα απολαύσετε πάρα πολύ εσείς και οι φίλοι σας! Είναι πολύ εύκολη και γρήγορη και με αυτή την συνταγή σαν βάση μπορείτε να δημιουργήσετε με διαφορετικές επικαλύψεις και γεμίσεις ακόμα περισσότερες προτάσεις. Ολοι αγαπούν τα donuts αλλά γιατι να προτιμήσετε τα αγορασμένα ενω μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας σπιτικά με την σίγουρη ποιότητα που μπορεί να προσφέρει η κουζίνα σας.

Υλικά

  • 250 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 30 μλ. λευκό ξύδι
  • 90 μλ. γάλα
  • 25 γρ. μαργαρίνη
  • 1 αυγό
  • 3 μλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 γρ. αλάτι
  • 2 γρ. σόδα
  • Ηλιέλαιο για τηγάνισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Ρίχνουμε το ξύδι στο γάλα, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σταθεί για μερικά λεπτά μέχρι να πήξει

Βήμα 2

Σε ενα μπωλ χτυπάμε την μαργαρίνη με την ζάχαρη μέχρι να γίνει μια κρέμα

Βήμα 3

Ρίχνουμε μέσα την βανίλια και το αυγό και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν

Βήμα 4

Αναμιγνύουμε το αλεύρι, την σόδα και το αλάτι

Βήμα 5

Στο μίγμα της ζάχαρης αρχίζουμε να ρίχνουμε σιγά σιγά εναλλάξ το αλεύρι και το μίγμα με το ξύδι

Βήμα 6

Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο ενός εκατοστού

Βήμα 7

Με ενα κουπάτ κόβουμε τα ντόνατς στο σχήμα που θέλουμε

Βήμα 8

Τα αφήνουμε να σταθούν για 10 λεπτά

Βήμα 9

Ζεσταίνουμε το λάδι για το τηγάνισμα σε μια κατσαρόλα

Βήμα 10

Τηγανίζουμε και απο τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρουν ενα χρυσοκίτρινο χρώμα

Βήμα 11

Τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας να σταγγίξουν

Βήμα 12

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη όσο είναι ακόμα ζεστά και σερβίρουμε

Βήμα 13

Η εύκολη ζύμη για donuts (ντόνατς) από την Αργυρώ ολοκληρώθηκε

 

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή