Εύκολη και νόστιμη ζύμη πίτσας με μπύρα και μπέικιν πάουντερ

2015-01-27
pizza-me-mpura
  • Σερβίρεις : 10-12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 2:000 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 2:25 h

Μια πρωτότυπη συνταγή για να φτιάξετε εύκολη και νόστιμη ζύμη πίτσας με μπύρα και μπέικιν πάουντερ και να εντυπωσιάσετε στους καλεσμένους σας. Σε αυτή την εκδοχή στην ζύμη αντί για νερό βάζουμε μπύρα που έχει φυσικά ένζυμα που υποβοηθούν στο να φουσκώσει και δίνουν μια λίγο πιο ιδιαίτερη γεύση στο ζυμάρι. Δοκιμάστε την οπωσδήποτε

Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι
  • 350 μλ. μπύρα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κ.γ. ξηρή μαγιά
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 ½ κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Διαδικασία

Βήμα 1

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με το χέρι ή το μίξερ μέχρι να έχουμε μια απαλή και μαλακιά ζύμη

Βήμα 2

Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά μέχρι 2 ώρες

Βήμα 3

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ºC

Βήμα 4

Χωρίζουμε την ζύμη στα δύο και ανοίγουμε τα φύλλα της πίτσας

Βήμα 5

Τοποθετούμε το κάθε φύλλο σε χαρτί ψησίματος

Βήμα 6

Ψήνουμε για 4 λεπτά

Βήμα 7

Προσθέτουμε τα υλικά της επιλογής μας και ψήνουμε για άλλα 15 -20 λεπτά

Βήμα 8

Η εύκολη και νόστιμη ζύμη πίτσας με μπύρα και μπέικιν πάουντερ είναι έτοιμη

 

 

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή