Εύκολη και σπιτική ζύμη για σπανακόπιτα (της Αργυρώς)

2015-03-24
ζύμη για σπανακόπιτα αργυρώς
  • Σερβίρεις : 8-10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 40m

Μια πολύ καλή συνταγή, η ζύμη για εύκολη και σπιτική ζύμη για σπανακόπιτα (της Αργυρώς) είναι ιδανική αν σας αρέσει το τραγανό φύλλο! Γίνεται πολύ εύκολα κι αν ακολουθήσετε τις οδηγίες βήμα-βήμα θα έχετε ένα πολύ γευστικό αποτέλεσμα και πετυχημένο. Καλή επιτυχία!

Υλικά

  • 750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ.γλ. αλάτι
  • 2 κουτ.σούπας ξύδι
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1,5 ποτήρι νερό χλιαρό

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι

Βήμα 2

Προσθέτουμε το ξύδι, το αλάτι και το ελαιόλαδο

Βήμα 3

Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε με τα χέρια

Βήμα 4

Όταν δεν κολλάει πια στα χέρια μας την σκεπάζουμε και αφήνουμε για μισή ώρα να σταθεί

Βήμα 5

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια και τα ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια σε λεπτά φύλλα

Βήμα 6

Προσθέτουμε τη γέμιση και ψήνουμε την πίτα μας

Βήμα 7

Η ζύμη για σπανακόπιτα Αργυρώς είναι έτοιμη

 

Tips

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή