Εύκολη καρυδόπιτα σιροπιαστή με άσπρη κρέμα και επικάλυψη από γλάσο σοκολάτας

2015-09-26
karydopita-me-krema-kai-glaso-sokolatas
  • Σερβίρεις : 16
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 52m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 1:37 h

Το γνωστό σιροπιαστό γλυκό σε όλους καρυδόπιτα, σε μία διαφορέτικη έκδοση με άσπρη κρέμα και επικάλυψη από γλάσο σοκολάτας. Μία συγκλονιστική συνταγή με εξαιρετικό αποτέλεσμα που θα λατρέψουν όλοι και θα εντυπωσιασούν και οι καλεσμένοι σου. Η καρυδόπιτα αυτή περιέχει την γνωστή βάση, από πάνω είναι η λευκή κρέμα και πιο πάνω είναι η επικάλυψη με το γλάσο σοκολάτας. Το σιρόπι έρχεται και δένει σε ένα γλυκό υπερπαραγωγή που δεν θα πω περισσότερα, αλλά θα σε αφήσω να το δοκιμάσεις και σε προτρέπω να μου στείλεις εντυπώσεις καλεσμένων. Είναι σίγουρα μια πρόταση για να εντυπωσιάσεις και μια πρωτότυπη εκδοχή του αγαπημένου μας γλυκού που η νοστιμιά της είναι πέραν φαντασίας. Καλή σου απόλαυση.

Υλικά

  • 2 κ.γ. κανέλα
  • 1 1/2 κ.γ. μπέικιν
  • 1/4 κ.γ. γαρύφαλο
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
  • 6 αυγά
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα
  • Για την κρέμα:
  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου (όχι στιγμής)
  • Για το γλάσο σοκολάτας:
  • 30-50 γρ. μέλι
  • 200 γρ. κουβερτούρα με 55% κακάο
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • λίγο κονιάκ
  • Για το σιρόπι:
  • 3 κ.σ κονιάκ
  • 2 φλυτζάνια τσαγιού νερό
  • 2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

Βήμα 2

Σε ένα μπωλ χτυπάμε τη φρυγανιά, το γαρύφαλλο, την κανέλα και το μπέικιν και προσθέτουμε το μίγμα με τη ζάχαρη και τα αυγά ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις. Προσθέτουμε και τα καρύδια και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μίγμα.

Βήμα 3

Για να φτιάξουμε το σιρόπι βράζουμε σε μία κατσαρόλα το κονιάκ, το νερό, τη ζάχαρη και το λεμόνι και τα βράζουμε για 5 λεπτά περίπου. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Βήμα 4

Παιρνουμε ένα ταψί, το βουτυρώνουμε και τοποθετούμε το μιγμά και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Για να δούμε αν έχει γίνει βάζουμε το μαχαίρι στο μίγμα και πρέπει να είναι στεγνό όταν το βγάλουμε.

Βήμα 5

Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο περιχύνουμε το σιρόπι σιγα σιγά με μία κουτάλα στο μίγμα.

Βήμα 6

Για να φτιάξουμε την κρέμα παίρνουμε ένα μπωλ και ρίχνουμε 1 κουπα γάλα, ζάχαρη και το άνθος αραβοσίτου και ανακατεύουμε. Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το υπόλοιπο γάλα και προσθέτουμε το διαλυμένο άνθος αραβισίτου και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά καλά μέχρι να πήξει η κρέμα.

Βήμα 7

Μόλις είναι έτοιμη η κρέμα απλώνουμε πάνω από την καρυδόπιτα.

Βήμα 8

Για το γλάσο σοκολάτας σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και πριν πάρει βράση την ρίχνουμε πάνω από την κουβερτούρα, προσθέτουμε το κονιάκ και το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μίγμα.

Βήμα 9

Αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει και περιχύνουμε το γλυκό. Τέλος το βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή