Εύκολη κερασόπιτα με φύλλο σφολιάτας σκεπαστή

2015-08-12
Κερασόπιτα με φύλλο σφολιάτας
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μέσα σε μόλις λίγα λεπτά της ώρας μπορείς να δημιουργήσεις την πιο νόστιμη και απλή κερασόπιτα με φύλλο σφολιάτας που υπάρχει. Αυτό που χρειάζεται να κάνεις λοιπόν είναι να ακολουθήσεις κατά γράμμα τη συνταγή που σου παραθέτω παρακάτω για να δημιουργήσεις μία πεντανόστιμη σπιτική κερασόπιτα με πλούσια γέμιση από ζουμερά ολόκληρα κεράσια, η οποία σκεπάζεται γλυκά από έτοιμο κρατσανιστό φύλλο σφολιάτας. Μπορείς να σερβίρεις το γλυκό σου πασπαλίζοντάς το με λίγη ζάχαρη άχνη και είμαι σίγουρη ότι το γευστικό αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει. Μη χάνεις χρόνο ακολούθησε την γευστική μου πρόταση και στείλε μου τις εντυπώσεις σου στο χώρο που έχει διαμορφωθεί στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 500 γραμ. κεράσια
  • 1 συσκευασία φύλλο σφολιάτας
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλιά σούπας βούτυρο ψυγείου
  • 2 κουταλιές σούπας νισεστέ
  • μαργαρίνη λιωμένη για επάλειψη

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε τα καθαρισμένα κεράσια μαζί με τη ζάχαρη, το νισεστέ και το αλάτι.

Βήμα 2

Απλώνουμε τη σφολιάτα που έχουμε ήδη ξεπαγώσει στο ταψί μας καλύπτοντας όλη την επιφάνεια του και κόβοντας τα κομματάκια που περισσεύουν τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε για να καλύψουμε την πίτα μας.

Βήμα 3

Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα των κερασιών μαζί με κυβάκια βούτυρου πάνω από τη σφολιάτα και καλύπτουμε την κερασόπιτα μας με τα κομμάτια σφολιάτας που περίσσεψαν.

Βήμα 4

Αλείφουμε με μαργαρίνη τη σφολιάτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή