Εύκολη κιμαδόπιτα με σφολιάτα και μπεσαμέλ

2015-09-20
kimadopita-me-mpesamel
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 60m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 1:40 h

Παρακάτω θα βρεις μια από τις πιο γευστικές κιμαδόπιτες που σου έχουμε προτείνει. Πρόκεται για μία πίτα λίγο πιο απαιτητική από τις υπόλοιπες αλλά με πεντανόστιμο αποτέλεσμα. Το μυστικό της βρίσκεται στη σάλτσα κιμά που φτιάχνετε με μπεσαμέλ. Μία πίτα που το φύλλο σφολιάτας με το κεφαλοτύρι που περιέχει στη γέμιση, τη σάλτσα κιμά, το αλέυρι, το γάλα, το βούτυρο σε συνδυασμό με τα μυρωδικά δίνουν ένα αποτέλεσμα εξαιρετικό που σίγουρα θα εντυπωσιάσετε. Πρόκειται για μία πίτα ιδιαίτερα νόστιμη γιατί η σάλτσα κιμά βασίζεται στο μοσχαρίσιο κιμά και στα πολλά μυρώδικα όπως το κύμινο, το θύμαρι, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. Αξίζει να τη φτιάξετε και να τη δοκιμάσετε, όταν θα έχετε χρόνο για τα αγαπημένα σας πρόσωπα ή σε κάποια ειδική περίσταση. Συνοδεύεται εξαίσια με μια δροσερή σαλάτα. Καλή όρεξη.

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 4 κουταλιές αλεύρι
  • 4 κουταλιές βούτυρο
  • 8 κούπες γάλα
  • 1 κρόκο αυγού χτυπημένο με λίγο νερό
  • Σάλτσα κιμά
  • Μοσχοκάρυδο
  • Πιπέρι
  • Κεφαλοτύρι τριμμένο
  • Για τη σάλτσα:
  • 1 κιλό φρέσκια ντομάτα στον τρίφτη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 ξυλαράκι κανέλας
  • 1 πρέζα ζάχαρη (μόνο αν χρησιμοποιήσετε φρέσκια ντομάτα)
  • ½ κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κιμά, περασμένο από τη μηχανή μία φορά
  • 1 ½ κ.γ. θυμάρι
  • 1 ½ κ.γ. ρίγανη
  • 1 ½ κοφτό κ.γ. κύμινο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά παίρνουμε το φύλλο σφολιάτας και το ανοίγουμε για να γίνει ακόμη πιο λεπτό.

Βήμα 2

Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το αλέυρι, το λιωμένο βούτυρο, ανακτεύουμε με σύρμα, προσθέτουμε το χλιαρό γάλα, όταν πήξει κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το τυρό, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.

Βήμα 3

Σάλτσα κιμά: Σε ένα τηγάνι με μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το νερό,ανακατεύουμε τον κιμά να μην σβολιάσει και συνεχίζουμε να τον μαγειρεύουμε μέχρι να φύγουν τα υγρά του. Μόλις ο κιμάς είναι έτοιμος ρίχνουμε ελαιόλαδο, τον σοτάρουμε για 3 λεπτά περίπου ακόμη, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη ντομάτα, και μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το θυμάρι, τη ρίγανη, το κύμινο και το αφήνουμε να βράσει για 45 λεπτά περίπου.

Βήμα 4

Στρώνουμε το φύλλο σφολιάτας στο ταψί, και μόλις είναι έτοιμη η σάλτσα ανακατεύουμε με τη μπεσαμέλ και μόλις κρυώσει το μίγμα το περιχύνουμε από πανω και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.

Βήμα 5

Τέλος αλείφουμε την πίτα με τον κρόκο αυγού, πασπαλίζουμε με σουσάμι, τοποθετούμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στο αερόθερμο και ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου.


 

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή