Εύκολη κομπόστα με μήλο πράσινο και λεμόνι

2015-04-01
Εύκολη κομπόστα με μήλο πράσινο και λεμόνι
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 50m

Σου στέλνω μια νόστιμη και γλυκιά στερεοελλαδίτικη σπεσιαλιτέ για να φτιάξεις εύκολη κομπόστα με μήλο πράσινο και λεμόνι με πολύ απλό και εύκολο τρόπο. Η συνταγή είναι από τις κλασικές συνταγές για κομπόστα που θα βρεις καθώς περιέχει σαν το κυρίως υλικό το μήλο, που εδώ έχουμε βάλει πράσινο αλλά μπορείς να το κάνεις και με το κανονικό μήλο, περιέχει λεμόνι και μοσχοκάρυδο τα οποία αλλοιώνουν την γλυκιά γεύση και την κάνουν ιδιαίτερα νόστιμη και μοναδική. Ο μόνος τρόπος για να τη γευτείς είναι να την δοκιμάσεις να την φτιάξεις και να μου στείλεις οποιαδήποτε επεξήγηση και ερώτηση έχεις.

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό μήλα ακαθάριστα
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 3 ποτήρια του νερού νερό
  • 1 κομμάτι κανέλα
  • 1 μοσχοκάρυδο
  • χυμό από μισό λεμόνι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τα μήλα από την εξωτερική φλούδα, τα κόβουμε σε τέσσερα κομμάτια, αν είναι μικρά και σε περισσότερα, αν είναι μεγάλα.

Βήμα 2

Αφαιρούμε τα κουκούτσια και κατόπιν τα πλένουμε.

Βήμα 3

Τα βάζουμε στην κατσαρόλα και ρίχνουμε 3 ποτήρια του νερού νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.

Βήμα 4

Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνουμε να βράσουν σε ισγανή φωτιά ώσπου να πάρουν χρώμα.

Βήμα 5

Λίγο πριν κατεβάσουμε την κομπόστα από τη φωτιά, προσθέτουμε το λεμόνι.

Βήμα 6

Όταν κρυώσει τη σερβίρουμε σε γυάλινα βάζα.

Αν μαγείρεψες την κομπόστα με μήλο στείλε μας τις εντυπώσεις και τα σχόλια σου παρακάτω.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή