Εύκολη μανιταρόπιτα νηστίσιμη με σφολιάτα και κρεμμύδια

2015-10-10
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια σχετικά διαφορετική σε σχέση με τις κλασικές συνταγές για μανιταρόπιτα σου στέλνω παρακάτω. Πρόκειται για μία πίτα που απευθύνεται κυρίως στους λάτρεις των μανιταριών οι οποίοι νηστεύουν και θέλουν μια πρόταση για τις μέρες της νηστείας. Εύκολη, νόστιμη που σίγουρα το αποτέλεσμά της θα σας ξετρελάνει. Η συνταγή βαζίσεται στους συνδυασμούς 2 μανιταριών μεγάλων και λευκών, στις πατάτες, στα κρεμμύδια και στα υπόλοιπα μυρωδικά. Οι λάτρεις των μανιταριών πρέπει οπωσδήποτε να τη φτιάξουν και να τη δοκιμάσουν. Καλή όρεξη.

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 4 μανιτάρια μεγάλα
  • 4 μανιτάρια μεγάλα λευκά
  • 2 πατάτες βρασμένες
  • 2 ψιλοκομμένα κρεμύδια ξερά
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε στα 6 και τις βάζουμε σε μία καταρόλα με νερό για να βράσουν.

Βήμα 2

Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 3

Μόλις βράσουν οι πατάτες, τις στραγγίζουμε, τις λιώνουμε σε ένα μπλέντερ, τις αναμιγνύουμε με τα μανιτάρια και ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 4

Παίρνουμε το φύλλο της σφολιάτας, το κόβουμε σε 4 ίσα μέρη, γέμίζουμε το κάθε φύλλο με γέμιση, το κλείνουμε και το διπλώνουμε σαν ρολό. Τρυπάμε τη σφολιάτα με το πιρούνι σε κάποια σημεία.

Βήμα 5

Τέλος τοποθετούμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις πάνω-κάτω και ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου.

 

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή