Εύκολη μαρμελάδα μήλο με κανέλα και λεμόνι

2015-09-05
Εύκολη μαρμελάδα μήλο
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 45m

Μέσα από την παρακάτω σελίδα θα βρεις μία υπέροχη συνταγή που θα σε βοηθήσει να φτιάξεις σπιτική και πολύ εύκολη μαρμελάδα μήλο με κανέλα και λεμόνι. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα γευστική μαρμελάδα μήλο, πολύ αρωματική και με πυκνή υφή καθώς το μήλο αποτελεί από μόνο του φυσική πηκτίνη. Την θεωρώ μια από τις καλύτερες συνταγές για μαρμελάδα που έχω δοκιμάσει και για αυτό την μοιράζομαι μαζί σου. Χρησιμοποίησε ένα ξυλαράκι κανέλας για έξτρα άρωμα και είμαι σίγουρη ότι όλη η οικογένεια θα ξετρελαθεί με το τελικό γευστικό αποτέλεσμα. Μπορείς να καταναλώσεις την πεντανόστιμη αυτή μαρμελάδα είτε αλείφωντας το φρυγανισμένο ψωμί σου είτε χρησιμοποιώντας την σε κάποια γλυκιά τάρτα. Οι επιλογές είναι πολλές αρκεί να έχεις όρεξη και φαντασία. Περιμένω τα σχόλια και τις εντυπώσεις σου μέσα από τον ειδικό χώρο που θα βρεις στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 κιλό μήλα
  • χυμός 1/2 λεμονιού
  • 1 ξυλαράκι κανέλα
  • ζάχαρη

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στον τρίφτη.

Βήμα 2

Στίβουμε λεμόνι από πάνω για να μη μαυρίσουν.

Βήμα 3

Όσα φλιτζάνια είναι το τρίμμα του μήλου τόσα φλιτζάνια ζάχαρη χρησιμοποιούμε.

Βήμα 4

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη, το τρίμμα μήλου, 1 ξυλαράκι κανέλα και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.

Βήμα 5

Λίγο πριν να αποσύρουμε τη μαρμελάδα από τη φωτιά προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού.

Βήμα 6

Σερβίρουμε τη μαρμελάδα καυτή σε αποστειρώμενα βάζα τα οποία αναποδογύριζουμε κλειστά μέχρι να κρυώσει η μαρμελάδα.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή