Εύκολη μαρμελάδα μανταρινιού με καστανή ζάχαρη

2015-06-22
Εύκολη μαρμελάδα μανταρινιού
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 1m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 1m

Παρακάτω στον ιστότοπό μας σου προτείνω να δοκιμάσεις να φτιάξεις εύκολη μαρμελάδα μανταρινιού με καστανή ζάχαρη που αποτελεί μία λιγάκι διαφορετική πρόταση σε σχέση με τις συνηθισμένες μαρμελάδες που έχεις φτιάξει μέχρι σήμερα. Αποτελεί μία πολύ αρωματική και γευστική πρόταση για το πρωινό σου καθώς μπορείς να συνοδεύσεις τέλεια το γιαούρτι σου ή το φρυγανισμένο ψωμάκι σου. Επιπλέον μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη συγκεκριμένη μαρμελάδα είτε σε κάποια γλυκιά τάρτα είτε σε μία διαφορετική εκδοχή του cheesecake. Περιμένω να τη δοκιμάσεις και εσύ να μου στείλεις τα δικά σου σχόλια και εντυπώσεις στο χώρο που θα βρεις στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 κιλό μανταρίνια
  • 1 κιλό ζάχαρη καστανή
  • χυμό 1 λεμονιού

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά πλένουμε πολύ καλά τα μανταρίνια, αφαιρούμε το κοτσάνι τους και τα κόβουμε στα τέσσερα μαζί με τη φλούδα.

Βήμα 2

Βράζουμε τα κομμάτια μανταρινιών μέσα σε μία κατσαρόλα με βραστό νερό για μερικά λεπτά, σουρώνουμε και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ακόμη 2 φορές προκειμένου να ξεπικρίσουν τα μανταρίνια.

Βήμα 3

Ψιλοκόβουμε τα μανταρίνια σε τετράγωνα κομματάκια και τα ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη αφήνοντας το μείγμα μας να σιγοβράσει και να βγάλει τα ζουμιά του για περίπου 10 λεπτά.

Βήμα 4

Στη συνέχεια αφήνουμε την κατσαρόλα εκτός φωτιάς για 24 ώρες να κάτσει η μαρμελάδα.

Βήμα 5

Την άλλη μέρα ξαναβράζουμε τη μαρμελάδα για 5 λεπτά και τέλος τοποθετούμε σε βαζάκια τα οποία αναποδογυρίζουμε με σφραγισμένα καπάκια μέχρι να κρυώσει η μαρμελάδα.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή