Εύκολη μαρμελάδα πορτοκάλι της μαμάς

2015-06-30
Εύκολη μαρμελάδα πορτοκάλι
  • Σερβίρεις : 20
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:40 h

Μέσα από την παρακάτω σελίδα σου παρουσιάζω τη συνταγή για να φτιάξεις εύκολη μαρμελάδα πορτοκάλι της μαμάς με πλούσια γεύση και λεία υφή την οποία θεωρώ μια από τις πιο απλές και νόστιμες προτάσεις για μαρμελάδα πορτοκάλι. Πρόκειται για μία υπέροχη πρόταση για μαρμελάδα για να συνοδεύσεις το πρώτο γεύμα της ημέρας σου δηλαδή το πρωινό σου, αλλά και να δημιουργήσεις διάφορα γλυκά όπως τσιζκέικ, τάρτες, τρουφάκια, σάλτσα πορτοκαλιού για το φαγητό σου κλπ. Προσωπικά λατρεύω τις σπιτικές μαρμελάδες γιατί είναι εύκολες στην παρασκευή τους και δεν περιέχουν όλα αυτά τα συντηρητικά και τις επιπλέον γλυκαντικές ουσίες που περιέχουν οι μαρμελάδες του εμπορίου. Έτσι λοιπόν σου συνιστώ ανεπιφύλακτα να δοκιμάσεις να φτιάξεις την πεντανόστιμη αυτή μαρμελάδα πορτοκάλι και να μου στείλειες τις εντυπώσεις σου στο χώρο που θα βρεις στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 κιλό πορτοκάλια
  • χυμός 1/2 λεμονιού
  • 3/4 κούπας νερό
  • ζάχαρη

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε πολύ καλά τα πορτοκάλια και με ένα μαχαιράκι ή αποφλοιωτή βγάζουμε τη φλούδα τους προσέοντας να πάρουμε όσο το δυνατόν λιγότερο άσπρο μέρος.

Βήμα 2

Στη συνέχεια βράζουμε τις φλούδες για δέκα λεπτά σε νερό το οποίο πετάμε και αμέσως μετά τις ξαναβράζουμε για άλλα δέκα λεπτά, σουρώνοντας και κρατώντας αυτή τη φορά το νερό.

Βήμα 3

Αφήνουμε τις φλούδες για λίγο σε κρύο νερό και μετά τις κόβουμε κομματάκια.

Βήμα 4

Κόβουμε κομμάτια τη σάρκα των πορτοκαλιών αποσπώντας τις μεμβράνες και το άσπρο μέρος με ψαλίδι όπου χρειαστεί και τη βράζουμε για 15 λεπτά σε μισή κούπα νερό.

Βήμα 5

Στη συνέχεια αλέθουμε τη σάρκα με μίξερ χειρός και όση ποσότητα βγει η σάρκα τόση ποσότητα ζάχαρης προσθέτω στο μείγμα.

Βήμα 6

Επιπλέον προσθέτω τα κομμάτια φλούδας και ξαναβράζω σε χαμηλή θερμοκρασία τη μαρμελάδα μέχρι να δέσει, ξαφρίζοντας ενδιάμεσα όποτε χρειάζεται.

Βήμα 7

Λίγο πριν αποσύρουμε τη μαρμελάδα από τη φωτιά ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού στην κατσαρόλα.

Βήμα 8

Σερβίρουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα τα οποία και αναποδογυρίζουμε με κλειστό το καπάκι μέχρι να κρυώσει η μαρμελάδα.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή