Εύκολη μπουγάτσα γλυκιά με σιμιγδάλι και ζαχαρούχο γάλα

2015-12-05
mpougatsa-glukia-me-simigdali-kai-zaxarouxo-gala
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 50m

Πρόκειται για μία σύνταγή με μπουγάτσα πολύ έυκολη, νόστιμη, γρήγορη και ιδανική για αυτούς που δεν μπρουν να αφιερώσουν πολύ χρόνο στην κουζίνα τους και είναι λάτρεις των γλυκών κια ποιο συγκεκριμένα της μπουγάτσας. Ορίστε λοιπόν μια συνταγή για σπιτικές μπουγάτσες γλυκές με πολύ εύκολα και λίγα υλικά. Το φύλλο κρούστας, το φρέσκο βούτυρο, το σιμιγδάλι, το ζαχαρούχο γάλα, τα αυγά και η βανίλια είναι τα μόνο υλικά που χρειάζονται για να φτιαχτεί αυτή η πεντανόστιμη μπουγάτσα, που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Καλή όρεξη.

Υλικά

  • ½ κιλό φύλλο κρούστας
  • ⅓ φλιτζανιού ψιλό σιμιγδάλι
  • 2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1 λοβός βανίλιας κομμένος στη μέση κατά μήκος
  • 150γραμ. φρέσκο βούτυρο
  • Ζάχαρη άχνη
  • κανέλα για το πασπάλισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα το ζαχαρούχο γάλα με 2 κουτιά νερό, τη βανίλια, ανακατεύουμε μέχρι καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα, το ζεσταίνουμε και πριν πάρει βράση προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μία αραιή κρέμα.

Βήμα 2

Μόλις είναι έτοιμη η κρέμα, κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε τη βανίλια, προσθέτουμε 1 κουταλιά βούτυρο και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Βήμα 3

Μόλις η κρέμα κρυώσει λίγο, χτυπάμε ελαφρυά τα 2 αυγά, τα προσθέτουμε και ανακατεύουμε.

Βήμα 4

Στη συνέχεια βουτυρώνουμε καλά ένα ταψι κρατάμε 2 φύλλα κρούστας, στρώνουμε 1 φύλλο στο ταψί, το βουτυρώνουμε και τα υπόλοιπα φύλλα τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια, τα τοποθετούμε μέσα στο ταψί, σουρωμένα δίπλα το ένα στο άλλο.

Βήμα 5

Ραντίζουμε τα φύλλα με βούτυρο, περιχύνουμε με τη μισή κρέμα, την ίδια διαδικασία συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, τα ραντίζουμε και τέλος σκεπάζουμε το μίγμα με τα 2 φύλλα που έχουμε κρατήσει.

Βήμα 6

Τέλος τοποθετούμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου, και μόλις είναι έτοιμη πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλλα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή