Εύκολη πάστα φλώρα με μήλα σαν μαρμελάδα

2015-10-22
pasta-flwra-me-mhla
  • Σερβίρεις : 10-12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Παρακάτω θα βρεις μια από τις πιο εύκολες και νόστιμες συνταγές για πάστα φλώρα η οποία περιέχει μήλα. Μία εκδοχή του γλυκού αυτού δίνοντας έμφαση στην έντονη γεύση των μήλων. Τα μήλα σαν γέμιση σε συνδυασμό την πάστα φλώρα δίνουν ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα που σίγουρα αξίζει να το δοκιμάστετε. Εδώ είτε θα χρησιμοποιήσετε μια έτοιμη μαρμελάδα μήλο αλλιώς αν δεν έχετε ακολουθήστε το πρώτο βήμα της συνταγής που περιγράφει τον τρόπο παρασκευής της γέμισης. Είναι μια εξαιρετική πρόταση και την συνιστώ ανεπιφύλακτα. Καλή απόλαυση.

Υλικά

  • Για τη γέμιση:
  • 4 κουταλιές σούπας βούτυρο ανάλατο
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 10 μήλα πράσινα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
  • μοσχοκάρυδο
  • γαρίφαλο
  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη
  • Για τη ζύμη:
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 κουταλιά σούπας κακάο (χωρίς ζάχαρη)
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 175 γρ. βούτυρο χωρίς αλάτι σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα (τα αλέθουμε στο multi μαζί με 1 κουταλιά αλεύρι να γίνουν σκόνη)
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • μοσχοκάρυδο
  • γαρίφαλο
  • λίγο αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Για να φτιάξουμε τη γέμιση βάζουμε το βούτυρο, την κανέλα, τα μήλα, την καστανή ζάχαρη, το μοσχοκαρυδο και το γαρύφαλο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και περιμένουμε να μαλακώσουν τα μήλα. Μόλις γίνει αυτό κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Βήμα 2

Παίρνουμε ένα μπωλ και αναμιγνύουμε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι και τα μπαχαρικά.

Βήμα 3

Σε ένα μίξερ χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να πάρουν τη μορφή κρέμας και προσθέτουμε το αυγό και τα τριμμένα αμύγδαλα. Συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 2 λεπτά και προσθέτουμε το μίγμα με το αλεύρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το χέρι.

Βήμα 4

Τυλίγουμε τη ζύμη με μία μεμβράνη κι την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου

Βήμα 5

Παίρνουμε τα 2/3 της ζύμης και την απλώνουμε σε ένα ταψί και απλώνουμε από πάνω τη γέμιση.

Βήμα 6

Την υπόλοιπη ζύμη την πασπαλίζουμε με αλεύρι κια φτιάχνουμε μπαστούνια και τα τοποθετούμε πάνω από το μίγμα.

Βήμα 7

Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου.

Βήμα 8

Μόλις κρυώσει, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή