Εύκολη τάρτα λεμονιού με ψημένη μαρέγκα του στο φούρνο (του Παρλιάρου)

2015-01-16
tarta-lemoni-me-marega
  • Σερβίρεις : 8-10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 10m
  • Έτοιμη σε : 40m

Μια απλή συνταγή για να φτιάξετε εύκολη τάρτα λεμονιού με ψημένη μαρέγκα του στο φούρνο (του Παρλιάρου). Είναι μια πολύ κλασική lemon pie με μυρωδάτη κρέμα λεμονιού στο εσωτερικό και ελαφριά, κρεμώδη ψημένη μαρέγκα απο πάνω. Η κουζίνα σας θα μυρίσει υπέροχα και οι καλεσμένοι σας θα την λατρέψουν απο την πρώτη μπουκιά. Δοκιμάστε την οπωσδήποτε.

Υλικά

  • 200 γρ. ζάχαρη λευκή
  • 15 γρ. αλεύρι
  • 25 γρ. κορν φλάουρ
  • 2 γρ. αλάτι
  • 255 μλ. νερό
  • 2 λεμόνια τον χυμό και το ξύσμα
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 4 κρόκοι αυγών χτυπημένοι
  • 1 έτοιμη βάση για τάρτα
  • 4 ασπράδια
  • 75 γρ. ζάχαρη

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC

Βήμα 2

Σε ενα τηγάνι ανακατεύουμε 200 γρ. ζάχαρη, το αλεύρι, το κορν φλάουρ και το αλάτι

Βήμα 3

Προσθέτουμε το νερό, τον χυμό και το ξύσμα απο τα λεμόνια και φέρνουμε σε βρασμό ανακατεύοντας συνέχεια

Βήμα 4

Ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και αποσύρουμε απο την φωτιά

Βήμα 5

Σε ενα μπωλ με τους χτυπημένους κρόκους ρίχνουμε 3 κουταλιές απο το ζεστό μίγμα χτυπώντας συνέχεια για να μην κόψουν τα αυγά

Βήμα 6

Ρίχνουμε το μίγμα των αυγών στο ζεστό μίγμα με το λεμόνι

Βήμα 7

Αφήνουμε να βράσει ενω ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει

Βήμα 8

Για την μαρέγκα χτυπάμε τα ασπράδια με το μίξερ μέχρι να αφρίσουν

Βήμα 9

Προσθέτουμε σιγά σιγά την ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να δημιουργούνται κορφούλες

Βήμα 10

Βάζουμε την κρέμα στην βάση για την τάρτα και καλύπτουμε με την μαρέγκα

Βήμα 11

Ψήνουμε για 10 λεπτά ή μέχρι η μαρέγκα να πάρει ενα βαθύ καφέ χρώμα

Βήμα 12

Η εύκολη τάρτα λεμονιού με ψημένη μαρέγκα του στο φούρνο (του Παρλιάρου) είναι έτοιμη

 

Tips

Στο σερβίρισμα προσθέστε λίγο ξύσμα λεμονιού στην κορυφή

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή