Εύκολη τάρτα φράουλας με μαρμελάδα γλυκιά (της Αργυρώς)

2015-03-31
τάρτα με μαρμελάδα φράουλα
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 0m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 0m

Σου στέλνω μία υπέροχη συνταγή για πεντανόστιμη εύκολη τάρτα φράουλας με μαρμελάδα γλυκιά (της Αργυρώς). Είναι μία κλασική πρόταση, ιδανική για πρωινό ή για να συνδυάσεις τον απογευματινό καφέ σου. Για να απογειώσεις το τελικό γευστικό αποτέλεσμα θα σου πρότεινα να χρησιμοποιήσεις σπιτική μαρμελάδα φράουλα ή και να πειραματιστείς χρησιμοποιώντας την μαρμελάδα της αρεσκείας σου. Είναι μια από τις πιο νόστιμες προτάσεις που έχουμε για να φτιάξεις τάρτα στην ιστοσελίδα μας και σου προτείνουμε χωρίς σκέψη να δοκιμάσεις να την μαγειρέψεις.Είμαι έτοιμη να μοιραστώ μαζί σου τυχόν απορίες και φυσικά να διαβάσω τα σχόλια σου στο χώρο ακριβώς κάτω από τη συνταγή.

Υλικά

  • Για τη ζύμη :
  • 400 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γραμ. βούτυρο μαλακό
  • 1 βανίλια
  • 1 κουταλιά σούπας κονιάκ
  • 2 αβγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 80 γραμ. ζάχαρη λευκή
  • 50 γραμ. ζάχαρη καστανή
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για την επικάλυψη :
  • μαρμελάδα φράουλα

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο μπώλ ρίχνουμε το αλεύρι και το μπαίκιν πάουντερ κοσκινισμένα, τη ζάχαρη (κρυσταλλική και καστανή) και ανακατεύουμε κάνοντας μία τρύπα στη μέση.

Βήμα 2

Χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη βανίλια, το κονιάκ και την πρέζα αλάτι και ρίχνουμε το μίγμα μέσα στην τρύπα του μπώλ, ανακατεύοντας έως ότου γίνει μία μαλακή και εύπλαστη ζύμη που ξεκολλάει από τα τοιχώματα.

Βήμα 3

Αφήνουμε τη ζύμη μας να ξεκουραστεί για 30 λεπτά στο ψυγείο μας.

Βήμα 4

Αφού η ζύμη μας ξεκουραστεί αποσπάμε το 1/3 της προκειμένου να το χρησιμοποιήσουμε ως σκέπασμα και την υπόλοιπη την ανοίγουμε φύλλο λεπτό.

Βήμα 5

Τοποθετούμε το φύλλο που ανοίξαμε σε μία ταρτιέρα καλά βουτυρωμένη κόβωντας τα γύρω κομμάτια της ζύμης που περισσεύουν έξω από τα τοιχώματα της ταρτιέρας και καλύπτοντας το με μαρμελάδα φράουλα.

Βήμα 6

Την υπόλοιπη ζύμη την ανοίγουμε φύλλο και κόβουμε λωρίδες τις οποιές χρησιμοποιούμε πλέκοντας τες σταυρωτά πάνω από την κάλυψη μαρμελάδας.

Βήμα 7

Ψήνουμε την τάρτα μας σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμών για περίπου 30-40 λεπτά ώσπου να ροδίσει η ζύμη.

Βήμα 8

Την αφήνουμε να κρυώσει και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή