Εύκολη τυρόπιτα με φέτα και χαλούμι της Ασπρούλας

2015-10-06
turopita-me-feta-kai-xaloumi
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Υπάρχουν πάρα πολλές διαφορετικές συνταγές με τυρόπιτα για να την φτιάξει ο κάθε ένας με τα υλικά, το φύλλο, την αίσθηση και την γεύση που επιθυμεί. Η παρακάτω πρόταση αφορά την χωριάτικη Κυπριακή τυρόπιτα που περιέχει χαλούμι και φέτα και είναι από τις πιο νόστιμες τυρόπιτες που είχα την χαρά να ετοιμάσω και να δοκιμάσω. Τα υλικά της είναι απλούστατα, το ίδιο και η γεύση της καθώς το μόνο μυρωδικό ή αρωματικό που συνοδεύει τα τυριά αυτά είναι το μοσχοκάρυδο. Είναι ιδανική για να την σερβίρεις σαν μεσημεριανό μαζί με μια σαλάτα καθώς και σαν ένα από τα πιάτα ενός γεύματος με καλεσμένους. Μπορείς επίσης να την δώσεις στα παιδιά σου στο σχολείο στο ταπεράκι καθώς είναι ιδιαίτερα θρεπτική. Καλή όρεξη.

Υλικά

  • 6 αυγά
  • 2 φλυτζάνια αλεύρι φαρίνα
  • 1 φλιτζάνι χαλούμι τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 4 κουταλάκια γεμάτα μπέικιν πάουντερ
  • 1 πακέτο φέτα τριμμένη σε χοντρό τρίφτη
  • μοσχοκάρυδο

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά πάιρνουμε ένα μπωλ, χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα, ρίχνουμε το αραβοσιτέλαιο, το γάλα, τη φέτα, το χαλούμι και ανακατέυουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μίγμα το κοσκινισμένο αλέυρι, το μπέικιν πάουντερ, το μοσχοκάρυδο και διπλώνουμε με ένα μεταλλικό κουτάλι.

Βήμα 2

Παίρνουμε μια φόρμα τη λαδώνουμε και την αλευρώνουμε πολύ καλά και μόλις το μίγμα είναι έτοιμο το τοποθετούμε στη φόρμα.

Βήμα 3

Τέλος τοποθετούμε στον προθερμασμένο φούρνο το μίγμα σε μέτρια ένταση καιμόλις ροδίσει είναι έτοιμη.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή