Εύκολη τυρόπιτα με φύλλο σφολιάτας σε φόρμα του κέικ

2015-09-18
turopita-me-sfoliata-se-forma
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 40m

Παρακάτω θα βρεις μια από τις ιδιαίτερες συνταγές με τυρόπιτα που σου έχουμε προτείνει στην ιστοσελίδα μας καθώς την ετοιμάζουμε στη φόρμα του κέικ και την κάνουμε με φύλλο σφολιάτας. Πρόκειται για μία πίτα εύκολη και γρήγορη με νοστιμότατη γεύση καθώς συνδυάζουμε δύο τυριά με διάφορα μυρωδικά και αρωματικά συστατικά. Η τοποθέτηση της στην φόρμα του κέικ της δίνει ένα ιδιαίτερο σχήμα και τέλειο γευστικό αποτέλεσμα. Σου προτείνουμε να την ετοιμάσεις και να την σερβίρεις είτε σαν ορεκτικό κάποιου γεύματος ή καλέσματος, είτε να την συνοδέψεις με μια νόστιμη σαλάτα και να την σερβίρεις σαν βραδινό ή μεσημεριανό φαγητό. Καλή μαγειρική.

Υλικά

  • 1 πακέτο σφολιάτα
  • 3 μεσαίου μεγέθους αυγά
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο,
  • 2 κ.σ. βούτυρο μαλακό αλλά όχι λιωμένο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
  • 1/3 κοφτό κουταλάκι μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1/2 φλιτζανιού γάλα φρέσκο
  • 300 γραμ. φέτα τριμμένη
  • 200 γραμ. τυρί τσένταρ τριμμένο
  • 100 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά παίρνουμε μια αντικολλητική φόρμα κέικ και τη βουτυρώνουμε παντού πολύ καλά.

Βήμα 2

Σε ένα μπωλ ρίχνουμε τη φέτα, το τσένταρ, τα αυγά, το γιαούρτι, το μοσχοκάρυδο, τη μουστάρδα, τον άνηθο και ανακάτευουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.

Βήμα 3

Στη συνέχεια πάιρνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας, το κόβουμε σε λωρίδες και καλύπτουμε όλη τη φορμά πολύ καλά ώστε να μην αφήσουμε κανένα κενό.

Βήμα 4

Έπειτα στρώνουμε τη γέμιση με το μίγμα των τυριών και καλύπτουμε παλι πολύ καλά με τις λωρίδες της σφολιάτας ώστε να μην αφήσουμε κανένα κενό.

Βήμα 5

Τέλος τοποθετούμε την πίτα στον προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 20 λεπτά.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή