Εύκολη χριστουγεννιάτικη τούρτα

2015-12-23
eukolh-xristougenniatikh-tourta
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 50m

Αγαπημένες μου φίλες καλημέρα σας. Τα Χριστούγεννα είναι όλο και πιο κοντά, μας πιέζει δηλαδή ο χρόνος εαν δεν έχουμε ακόμα σκεφθεί τι γλυκό θα φτιάξουμε. Σήμερα σας έχω μια κλασσική συνταγή, εύκολη, απλή, οικονομική και λατρεμένοι απο μικρούς και μεγάλους, που θα αποτελέσει μια λύση για κάθε περίσταση. Θα φτιάξουμε σήμερα λοιπόν μια εύκολη συνταγή για χριστουγεννιάτικο κέικ. Όπως και σε κάθε γλυκό που θέλουμε να το στολίσουμε, έτσι και εδώ το τόνο θα τον δώσει το πως θα τοποθετήσουμε την ζαχαρόπαστα στο γλυκό μας. Είναι ακόμα μια ανοιχτή συνταγή, σας αφήνω όπως πάντα να βάλετε την δική σας πινελιά. Μία συμβουλή για πετυχημένο και φουσκώμενο παντεσπάνι είναι κατά τη διάρκεια του ψησίματος να μην ανοίξετε το φούρνο, αν δεν περάσουν τουλάχιστον 30 λεπτά . Κατά τη διάρκεια ψησίματος του παντεσπάνι, ετοιμάζουμε την κρέμα. Για μία σφυχτή και αφράτη κρέμα χρησιμοποιήστε το μίξερ σε μεγάλη ταχύτητα. Καλά Χριστούγεννα φίλες μου, με χαμόγελα!

 

Υλικά

  • 250 γρ Κορν φλέικς
  • 350 γρ σοκολάτα κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια
  • 120 γρ κακάο σκόνη
  • 40 γρ σιρόπι σοκολάτας
  • 180 γρ βούτυρο
  • 100 ml γάλα φρέσκο
  • 50 ml κονιάκ
  • Για τη γέμιση:
  • 300 γρ μαρμελάδα κάστανο
  • 50 γρ ζάχαρη άχνη
  • 350 γρ κρέμα γάλακτος

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά σε ένα κατσαρολάκι λίωνουμε την κουβερτούρα, ρίχνουμε το γάλα, το κακάο, τα ανακατεύουμε πολύ καλά κια μόλις ρευστοποιηθεί το μίγμα προσθέτουμε το βούτυρο, το σιρόπι σοκολάτας, το κονιάκ, ανακατεύουμε κια ακτεβάζουεμ από τη φωτιά.

Βήμα 2

Στη συνέχεια σε ένα ταψί ρίχνουμε τα κορν φλέικς και μόλις είναι έτοιμο το μίγμα σοκολάτας τα περιχύνουμε με αυτό και ανακατεύουμε πολύ καλά. Τα πατικώνουμε ελαφρώς ώστε να καλύψουμε όλο τον πάτο του ταψιού και το βάζουμε στο ψυγελιο για 1 ώρα.

Βήμα 3

Σε ένα μπωλ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά μέχρι να δημιουργήσουμε μία αφράτη σαντιγύ.

Βήμα 4

Μόλις η βάση με τα κορν φλεικς είναι έτοιμη, τα ξεκολλάμε τα στρώνουμε σε ένα δίσκο, στρώνουμε από πάνω τη μισή σαντιγή, από πάνω τη μαρμελάδα κάστανο, από πάνω την υπόλοιπη σαντιγή και από πάνω τα σοκολατένια κορν φλέικς.

Βήμα 5

Τέλος τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για 1 ώρα, πασπαλίζουμε μόλις το βγάλουμε με άχνη ζάχαρη και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή