Εύκολος κορμός ρολό με μαρμελάδα φράουλα

2015-09-17
kormos-me-marmelada-fraoula
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 9m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 12m
  • Έτοιμη σε : 21m

Μία ωραία ιδέα και μια από τις αγαπημένες μου συνταγές για κορμό, είναι να φτιάξουμε τη γέμιση του να αποτελείται από μαρμελάδα. Πιο συγκεκριμένα σε αυτή τη συνταγή θα δούμε κορμό με μαρμελάδα φράουλα. Ωραία, εύκολη, γρήγορη και ανάλαφρη συνταγή ξεφεύγοντας από τον κλασσικό κορμό της σοκολάτας. Με μια πιο ελαφριά γεύση, μια πιο ιδιαίτερη συνταγή καθώς το μόνο γλυκαντικό και γευστικό συστατικό του κορμού αυτού πέραν της βάσης του, είναι η μαρμελάδα και η άχνη ζάχαρη. Αν τον δοκιμάσεις, που το συνιστώ ανεπιφύλακτα, στείλε μου τη γνώμη σου και τις εντυπώσεις σου παρακάτω στην σελίδα.

Υλικά

  • 4 αυγά μεγάλου μεγέθους
  • 4 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα
  • 100 ml λάδι
  • 100 γρ αλεύρι
  • 100 γρ άχνη ζάχαρη

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς επάνω και κάτω αντιστάσεις.

Βήμα 2

Για να φτιάξουμε τη ζύμη τοποθετούμε τα αυγά, το λάδι, το αλεύρι, και την άχνη ζάχαρη σε ένα μπωλ και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα.

Βήμα 3

Απλώνουμε τη ζύμη σε μία λαδόκολλα και την ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 10-12 λεπτά.

Βήμα 4

Την τοποθετούμε μετά σε μία πιατέλα με πετσέτα πασπαλισμένη με άχνη ζάχαρη και απλώνουμε τη μαρμελάδα φράουλα.

Βήμα 5

Μετά τυλίγουμε τη ζύμη σε σχήμα ρολό και την αφήνουμε να κρυώσει.

Βήμα 6

Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

 

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή