Εύκολος Χριστουγεννιάτικος κορμός σοκολάτας με μπισκότα

2015-12-14
xristougenniatikos-kormos-sokolatas-kai-mpiskota
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 60m

Καλημέρα αγαπημένες μου φίλες. Θέλω και ελπίζω να είστε όλες καλά, να έχετε σχετικά ξεκουραστεί τις μέρες αυτές των εορτών, να έχετε κάνει βόλτες ώστε να αφήσετε λίγο στην άκρη τα δύσκολα, και να περάσετε όμορφες οικογενειακές στιγμές, αλλά και με φίλους. Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτη της παρέας, του ξενυχτιού, αλλά και του καλού φαγητού. Και ως καλές νοικοκυρές, εμείς θα πρέπει να φροντίσουμε, και για αυτό. Σήμερα, έχω φέρει για σας ένα λατρεμένο γλυκό, που έχω την εντύπωση οτι αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Είναι ένα γλυκό με τεράστια κληρονομιά, η ιστορία του οποίου έχει να δώσει συγκινητικά διδάγματα πίστης, αγάπης, συμπαράστασης, αλληλεγγύης. Την κληρονομιά, αυτή θα προπαθίσουμε και εμείς να μεταδώσουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα, στην σύγχρονη απεικόνισή της. Θα φτιάξουμε λοιπόν, κορμό με σοκολάτα και μπισκότο. Ο κορμός είναι ένα σχετικά απλό γλυκό, χωρίς κόπο, με ευχάριστη παρασκευή. Η συνταγή του κορμού που είναι γνωστή σε όλες μας είναι αυτή με τη σοκολάτα και τα καρύδια. Εμείς, εδώ απλώς αφήνουμε τα καρύδια και βάζουμε μπισκότο. Με το μπισκότο, θεωρώ πως ανοίγουμε πιο εύκολα την πόρτα στα πιτσιρίκια, ώστε να το δοκιμάσουν πιο εύκολα. Κάλλιστα μπορείτε να βάλετε brownies, ή όποιο άλλο είδος μπισκότο προτιμάτε εσείς και τα μέλη της οικογένειας. Εγώ πάντως το είχα δοκιμάσει με μπισκότο Oreo. Ο κορμός είχε εξαφανιστεί σε χρόνο ρεκόρ. Καλά Χριστούγεννα φίλες μου, με αγάπη και χαμόγελα!

Υλικά

  • 200 γραμμάρια βούτυρο
  • 200 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
  • 200 γραμμάρια λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 1/2 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
  • 1 χούφτα φουντούκια
  • 1 χούφτα πουράκια
  • 1 κούπα καφέ εσπρέσο
  • Για το γαρνίρισμα:
  • 50 γραμμάρια λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα
  • άχνη ζάχαρη
  • μισό βαζάκι μερέντα

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά σε ένα μπωλ ρίχνουμε τα πουράκια, τα μπισκότα, τα φουντούκια και τα θρυματίζουμε. Προσθέτουμε το βούτυρο, την άχνη ζάχαρη, τη σοκολάτα, τον καφέ και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με τα χέρια μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Βήμα 2

Μόλις το μίγμα είναι έτοιμο, το βάζουμε σε ένα αλουμινόχαρτο, το τυλίγουμε σε σχήμα ρολό και το βάζουμε στο ψυγείο για 35-40 λεπτά.

Βήμα 3

Μόλις το βγάλουμε από το ψυγείο, τοποθετούμε σε μία πιατέλα, με ένα κουταλάκι απλώνουμε με τη λιωμένη σοκολάτα το πάνω μέρος του κορμού, τη μερέντα γύρω από τον κορμό και κάνουμε ότι σχήματα θέλουμε με τη σοκολάτα.

Βήμα 4

Τέλος πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και τοποθετούμε χριστουγεννιάτικο στολισμό.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή