Εύκολο γλυκό ζυμωτό ψωμί με γλυκάνισο και ξηρή μαγιά (της Αργυρώς)

2015-01-17
ψωμί με γλυκάνισο
  • Σερβίρεις : 8-10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 3:000 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 3:40 h

Μια απλή συνταγή για να φτιάξετε εύκολο γλυκό ζυμωτό ψωμί με γλυκάνισο και ξηρή μαγιά (της Αργυρώς), ένα νόστιμο ψωμί που μοσχοβολάει. Είναι ιδανικό για συνοδευτικό στο κυρίως πιάτο αλλά και σαν ορεκτικό μαζί με κάποιο ντιπ. Δοκιμάστε το και σίγουρα θα εντυπωσιαστείτε με τη γεύση του. Καλή όρεξη!

Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι
  • 1 κουτ.γλ. γλυκάνισο
  • Μισό κουτ.γλ. αλάτι
  • 7 γρ. δραστική ξερή μαγιά
  • 3 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 300 ml ζεστό νερό

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με το γλυκάνισο, το αλάτι και τη μαγιά

Βήμα 2

Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το νερό

Βήμα 3

Με τα χέρια μας ζυμώνουμε καλά τα υλικά μεταξύ τους για 8 λεπτά

Βήμα 4

Όταν έχουμε μια μαλακιά ζύμη που δεν κολλάει βάζουμε σε ένα λαδωμένο μπολ

Βήμα 5

Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε τη ζύμη να διπλασιαστεί για περίπου 2 ώρες

Βήμα 6

Βάζουμε αντικολλητικό σε ένα ταψί

Βήμα 7

Πλάθουμε ένα καρβελάκι και το τοποθετούμε πάνω στη λαδόκολλα

Βήμα 8

Αφήνουμε για άλλη μια ώρα να διπλασιαστεί

Βήμα 9

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς

Βήμα 10

Αλευρώνουμε το καρβέλι και χαράσσουμε με ένα μαχαιράκι

Βήμα 11

Ψήνουμε για 40 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει

Βήμα 12

Το εύκολο γλυκό ζυμωτό ψωμί με γλυκάνισο και ξηρή μαγιά (της Αργυρώς) είναι έτοιμο

 

Tips

  • Καλό είναι να έχετε λίγο παραπάνω αλεύρι σε περίπτωση που χρειαστείτε ενώ ζυμώνετε
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή