Εύκολο κέικ με αχλάδια

2015-09-27
Κέϊκ με αχλάδια
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 35m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Δοκίμασε να φτιάξεις ένα εκπληκτικό εύκολο κέικ με αχλάδια ακολουθώντας τη συνταγή που σου παρουσιάζω μέσα από τη σελίδα παρακάτω και είμαι σίγουρη ότι θα ενθουσιάσεις με το τελικό γευστικό σου αποτέλεσμα όλη την οικογένεια καθώς είναι από τις πιο ιδιαίτερες και νόστιμες συνταγές με κέικ που θα βρεις στην ιστοσελίδα μας. Πρόκειται για ένα σπιτικό και ιδιαίτερα εύκολο στην παρασκευή του κέικ το οποίο εμπεριέχει αχλάδια, αμύγδαλα, κανελίτσα και μαύρη ζάχαρη, συστατικά που του χαρίζουν την απίστευτη γεύση του. Μπορείς να το καταναλώσεις κατά τη διάρκεια του πρωινού σου ή να συνοδεύσεις με αυτό τον απογευματινό οσυ καφέ ή τσάϊ. Περιμένω με αγωνία τα σχόλια ακι τις εντυπώσεις σου μέσα από το χώρο που θα βρεις στο κάτω μέρος της σελίδας.

 

Υλικά

  • 2 κούπες αλεύρι
  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη μαύρη
  • 1 1/2 κούπα αχλάδια
  • 3 αυγά
  • 3/4 κούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού σόδα
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
  • 1 βανίλια
  • λίγη ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κούπα αμύγδαλα

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να γίνουν ένα κρεμώδες μείγμα.

Βήμα 2

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα χτυπώντας διαρκώς και τέλος όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα αχλάδια και τα αμύγδαλα τα οποία ρίχνουμε μέσα στο μείγμα μας στο τέλος και χωρίς να χτυπηθούν.

Βήμα 3

Περιχύνουμε το μείγμα μας σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.

Βήμα 4

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη προαιρετικά.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή