Εύκολο και γρήγορο τσουρέκι στον αρτοπαρασκευαστή

2015-04-04
Εύκολο και γρήγορο τσουρέκι στον αρτοπαρασκευαστή
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 3:000 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 3:40 h

Σου παρουσιάζω τη συνταγή που θα σε βοηθήσει να φτιάξεις το πιο εύκολο και γρήγορο τσουρέκι στον αρτοπαρασκευαστή. Πρόκειται για μία κλασική συνταγή αποτελούμενη από τα πιο αγνά υλικά όπως ακριβώς τη γνωρίζουμε όλοι αλλά και μια από τις πιο διαφορετικές προτάσεις για τσουρέκι που θα βρεις εδώ. Μόνη της διαφορά ότι παρασκευάζεται σχεδόν εξ’ ολοκλήρου στον αρτοπαρασκευαστή και έτσι δεν χρειάζεται να σπαταλίσεις καθόλου από το χρόνο σου και την υπομονή σου προκειμένου να φτιάξεις ένα λαχταριστό τσουρέκι ιδανικό για το πρωινό σου ή κάποιο τραπέζι. Θα χαρώ πολύ να το δοκιμάσεις και να μου στείλεις τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σου στο χώρο που θα ακολουθεί στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 600 γραμ. αλεύρι σκληρό
  • 1 κουταλάκι γλυκού μαχλέπι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα
  • 200 ml γάλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 40 γραμ. μαγιά
  • 180 γραμ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • τριμμένο αμύγδαλο (προαιρετικά)
  • 1 κρόκος αυγού

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε το γάλα με το βούτυρο και στη συνέχεια ρίχνουμε το υγρό μείγμα στον αρτοπαρασκευαστή μαζί με τη ζάχαρη, το αλάτι, το μαχλέπι και τη μαστίχα χτυπημένα σε γουδί, το αλεύρι, τη μαγιά και τέλος τα αυγά.

Βήμα 2

Ρυθμίζουμε τον αρτοπαρασκευαστή έτσι ώστε το ζύμωμα να διαρκέσει περίπου 1 - 1 1/5 ώρα.

Βήμα 3

Όταν τελειώσει το ζύμωμα αφήνουμε τη ζύμη μας να ξεκουραστεί για μισή ώρα σκεπασμένη σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει.

Βήμα 4

Αφού διπλασιάσιε τον όγκο της παίρνουμε τη ζύμη μας και την χωρίζουμε σε κομμάτια πλέκοντας πλεξούδα.

Βήμα 5

Τοποθετούμε το τσουρέκι μας σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και αφήνουμε ακόμη μία 1 ώρα να φουσκώσει.

Βήμα 6

Τέλος αφού αλείψουμε με χτυπημένο κρόκο αυγού και λίγο νεράκι την επιφάνεια του, ψήνουμε το τσουρέκι μας σε προθερμασμένο στους 170 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Βήμα 7

Φυσικά μπορούμε πριν το ψήσιμο να πασπαλίσουμε το τσουρέκι μας με όποιο ξηρό καρπό ή υλικό επιθυμούμε.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή