Εύκολο λικέρ από φλούδες μανταρινιού σπιτικό με κονιάκ

2015-06-23
Εύκολο λικέρ από φλούδες μανταρινιού σπιτικό με κονιάκ
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 0m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 0m

Παρακάτω θα βρεις μια καταπληκτική συνταγή για εύκολο λικέρ από φλούδες μανταρινιού σπιτικό με κονιάκ που είναι από τα πιο νόστιμα ανοιξιάτικα λικέρ που είχα την τύχη να δοκιμάσω και να έχω την συνταγή. Ο τρόπος που φτιάχνουμε αυτό το λικέρ ξεκινάει από το να αφαιρέσουμε το άσπρο μέρος από τις φλούδες των μανταρινιών, στη συνέχεια τις βάζουμε σε βάζο μαζί με κονιάκ και ζάχαρη και τις αφήνουμε για δύο εβδομάδες στον ήλιο. Ύστερα φτιάχνουμε το σιρόπι μας με ζάχαρη και μυρωδικά και το προσθέτουμε στο βάζο με τα υπόλοιπα υλικά αφήνοντας το άλλη μια εβδομάδα. Στο τέλος στραγγίζουμε και έχουμε έτοιμο ένα εκπληκτικό λικέρ το οποίο αν αποφασίσεις και το δοκιμάσεις θα ήθελα να μου πεις τη γνώμη σου και τις εντυπώσεις σου. Καλή απόλαυση.

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεσμένη φλούδα μανταρινιού
  • 5 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 8 φλιτζάνια τσαγιού νερό
  • 3 φλιτζάνια τσαγιού οινόπνευμα καθαρό
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού κονιάκ
  • 2 κομμάτια ξύλο κανέλα
  • 3 - 4 γαρύφαλλα

Διαδικασία

Βήμα 1

Παίρνουμε φλούδες από μανταρίνι και αφαιρούμε το άσπρο μέρος ώστε να μείνει μόνο η φλούδα με τη σπιρτάδα της.

Βήμα 2

Τις πλένουμε, τις στραγγίζουμε και κατόπιν τις περνάμε από το μύλο των χόρτων ή τις κοπανίζουμε στο γουδί με λίγη ζάχαρη.

Βήμα 3

Μετράμε 2 φλιτζάνια του τσαγιού και τα ρίχνουμε σε βάζο με φαρδύ στόμιο.

Βήμα 4

Προσθέτουμε το οινόπνευμα, το κονιάκ και τοποθετούμε το βάζο στον ήλιο για 2 βδομάδες.

Βήμα 5

Κατόπιν, βράζουμε για 2 λεπτά τη ζάχαρη με το νερό και τα μυρωδικά και αφού κρυώσουν, τα ρίχνουμε μέσα στο βάζο, τα ανακατεύουμε με τις φλούδες και αφήνουμε το βάζο σκεπασμένο, άλλη μία βδομάδα στον ήλιο.

Βήμα 6

Στη συνέχεια, τα περνάμε όλα τα υλικά από διπλό τουλπάνι και το λικέρ είναι έτοιμο για να το αδειάσουμε σε μπουκάλια.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή