Εύκολο λικέρ κανέλας με τσίπουρο, γαρύφαλλο και ξύσμα πορτοκάλι

2015-09-08
Λικέρ κανέλας με τσίπουρο
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 0m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 0m

Μέσα από την παρακάτω σελίδα θα ανακαλύψεις μία πολύ εύκολη συνταγή για λικέρ για να φτιάξεις σπιτικό εύκολο λικέρ κανέλας με τσίπουρο, γαρύφαλλο και ξύσμα πορτοκάλι. Την πρόταση αυτή την ακολουθώ χρόνια και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Πρόκειται για ένα αρωματικό ποτό, ιδανικό για τους χειμερινούς κυρίως μήνες το οποίο σερβίρεται είτε σκέτο είτε με λίγο πάγο για όσους το προτιμούν πιο ελαφρύ. Το μόνο που θα χρειαστείς για τη συγκεκριμένη πρότασή μου είναι τα πιο αγνά υλικά σου καθώς και λίγη από την υπομονή σου, καθώς το πιο δύσκολο σημείο της συνταγής είναι εκείνο της αναμονής μέχρι να ωριμάσει το λικέρ μας. Δοκίμασε να το φτιάξεις σπίτι και στείλες τυχόν απορίες και σχόλια μέσα από το χώρο που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας αυτής.

Υλικά

  • 4 ξυλαράκια κανέλας
  • ξύσμα 1/2 λεμονιού
  • ξύσμα 1/2 πορτοκαλιού
  • 1 λίτρο τσίπουρο
  • 10 γαρύφαλλα καρφάκια
  • 1 κιλό ζάχαρη

Διαδικασία

Βήμα 1

Ρίχνουμε σε ένα γυάλινο δοχείο που να κλείνει αεροστεγώς το τσίπουρο με τα ξυλαράκια κανέλας, τα γαρύφαλλα, τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού.

Βήμα 2

Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί η ζάχαρη τελείως, κλείνουμε και αφήνουμε για 20 περίπου ημέρες σε δροσερό μέρος.

Βήμα 3

Μετά από 20 ημέρες φιλτράρουμε καλά και αποθηκεύουμε σε δοχείο που βρίσκεται σε δροσερό μέρος.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή