Εύκολο μιλφέιγ μπανάνας με σφολιάτα σε έτοιμο φύλλο

2015-11-06
milfeig-mpanana
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 60m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 60m

Καλημέρα σας φίλες μου. Αυτό το όμορφο πρωινό, είχα την ιδέα να σας προτείνω ένα υπέροχο γλυκό, που το λατρεύω το οποίο όμως για ένα περίεργο λόγο συναντάει πολλούς που δεν το προτιμούν. Θα φτιάξουμε λοιπόν, σήμερα το όμορφο μιλφέιγ μπανάνα. Η ονομασία του μιλφέιγ  οφείλεται στην γαλλική λέξη mille-feuille, που σημαίνει ‘’χίλια φύλλα’’, και φυσικά ανήκει στη γαλλική κουζίνα. Πρώτη φορά αναφέρθηκε σε βιβλίο μαγειρικής το 1651, το οποίο στην πορεία βελτιώθηκε στα τέλη του 18ου αιώνα. Είναι ένα από τα αδιαμφισβήτητα δώρα της γαλλικής κουζίνας στην παγκόσμια ζαχαροπλαστική. Τα βήματα είναι απλά και εύκολα, και είμαι σίγουρη οτι θα τους μαγέψετε ξανά όλους. Καλή σας απόλαυση!

 

Υλικά

  • 6 κρόκοι αυγών
  • 1 λίτρο γάλα
  • 5 μπανάνες
  • 2 βανίλιες
  • 270 γραμμάρια ζάχαρη
  • 100 γραμμάρια κόρν φλάουερ
  • 100 γραμμάρια βούτυρο
  • λίγο κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • λίγη σοκολάτα κουβερτούρα
  • Σαντιγή:
  • 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • Βάση:
  • 1 συσκευασία σφολιάτας
  • ζάχαρη άχνη

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάση: Ανοίγουμε τα φύλλα της σφολιάτας, τα κάνουμε παραληλόγραμα, τα κόβουμε σε 6 κομμάτια το κάθε φύλλο, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη από τις 2 πλευρές και τοποθετούμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.

Βήμα 2

Στη συνέχεια βάζουμε τις μπανάνες στο φούρνο μικροκυμάτων στο πιο δυνατό για 7-8 λεπτά και περιμένουμε μέχρι να ψηθούν, να ανοίξουν από μόνες τους και μαυρίσει τελείως η φλούδα. Μόλις είναι έτοιμες πετάμε τη φλούδα και κρατάμε το υπόλοιπο της μπανάνας σε ένα μπολάκι.

Βήμα 3

Σε ένα μπωλ ρίχνουμε τη μισή ζάχαρη τους κρόκους αυγών, ανακατεύουμε μέχρι το μίγμα να αφρατέψει, ρίχνουμε 2 κ.σ. γάλα, τις βανίλιες, το κορν φλαουρ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Βήμα 4

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα, τη υπόλοιπη ζάχαρη χωρίς να τα ανακατέψουμε, το βάζουμε στη φωτιά και περιμένουμε να βράσει. Μόλις το μίγμα είναι έτοιμο ρίχνουμε λίγο από το μίγμα αυτό στο μίγμα με τα αυγά, ανακατεύουμε συνεχώς, αδειάζουμε το μίγμα με τα αυγά, στο μίγμα με το γάλα στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα σε χαμηλή φωτιά, κατεβάζουμε από τη φωτιά μόλις ετοιμαστεί η κρέμα, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

Βήμα 5

Ρίχνουμε τις μπανάνες στο μίγμα της κρέμας, ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και ρίχνουμε το κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Παίρνουμε ένα ταψάκι ρίχνουμε την κρέμα, τη σκεπάζουμε με μία μεμβράνη που να ακουμπάει πάνω στην κρέμα και τη βάζουμε στο ψυγείο.

Βήμα 6

Σαντιγή: Στο μίξερ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και τη χτυπάμε μέχρι να γίνει σαντιγή. Μόλις η σαντιγή είναι έτοιμη την ανακατεύουμε με την κρέμα μπανάνας.

Βήμα 7

Τέλος αν είναι φουσκωμένες οι σφολιάτες τις κόβουμε κατά μήκος στη μέση, τις γεμίζουμε με κρέμα, πάνω από την κάθε στρώση κρέμας τρίβουμε σοκολάτα, κάνουμε 2 στρώσεις σφολιάτας και τελειώνουμε με την τριμμένη σοκολάτα.

 

 

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή