Εύκολο παγωτό λεμόνι με γιαούρτι στην παγωτομηχανή χωρίς αυγά

2015-07-31
Παγωτό λεμόνι στην παγωτομηχανή
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 0m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 0m

Δες στην παρακάτω σελίδα τη συνταγή που σου παρουσιάζω και φτιάξε υπέροχο δροσιστικό εύκολο παγωτό λεμόνι με γιαούρτι στην παγωτομηχανή χωρίς αυγά, μία πρόταση γεμάτη αρώματα, ιδανικό παγωτό τόσο για τους καλοκαιρινούς μήνες όσο και για τον υπόλοιπο χρόνο. Πρόκειται για μία εξαιρετική ιδέα, ιδιαίτερα ελαφριά στη γεύση της, με πλούσια τη μυρωδιά λεμονιού που μπορεί να καταναλωθεί μετά από κάθε γεύμα ως χωνευτικό. Τα υλικά που θα χρειαστείς λίγα και απλά και ο τρόπος παρασκευής του παγωτού μας ιδιαίτερα εύκολος. Δοκίμασε λοιπόν να ακολουθήσεις τα βήματά μου και στείλε μου τις εντυπώσεις και τα σχόλιά σου στο χώρο που υπάρχει στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 2 λεμόνια
  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι
  • 1 κεσεδάκι γάλα εβαπορέ
  • 1 κεσεδάκι γάλα
  • 2 κεσεδάκια ζάχαρη
  • 2 κεσεδάκια κρέμα γάλακτος

Διαδικασία

Βήμα 1

Καταψύχουμε αρχικά το εβαπορέ για μισή ώρα περίπου.

Βήμα 2

Σε ένα μπόλ προσθέτουμε το ξύσμα από τα λεμόνια μαζί με 4 κουταλιές ζάχαρη, το κλείνουμε και το ψύχουμε για περίπου 45 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει σαν σιρόπι.

Βήμα 3

Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, με το χυμό λεμονιού, το ξύσμα και το γάλα.

Βήμα 4

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαν σαντιγύ και τότε προσθέτουμε το γιαούρτι, το εβαπορέ, το μείγμα του μπόλ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα πολύ καλά.

Βήμα 5

Καταψύχουμε το μείγμα μας για περίπου 1 ώρα και χτυπάμε στο μίξερ.

Βήμα 6

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία ακόμη 4 φορές ανά 30 λεπτά για να αφρατέψει σωστά το παγωτό μας.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή